Premier Lig'in 18. haftasında Liverpool ile Arsenal, Anfield Road'da karşı karşıya geldi. Konuk ekip dördüncü dakikada Gabirel Magalhaes ile 1-0 öne geçerken Mohamed Salah'ın 29. dakikada attığı golle beraberlik yakalandı. 

VAR KAYITLARI YAYINLANDI

Premier Lig'de tartışmalara neden olan pozisyonlarda VAR kayıtları yayınlanmaya devam ediyor. 23 Aralık'ta oynanan bu karşılaşmanın da kayıtları kamuoyu ile paylaşıldı.

liverpool

Bursa dağ yöresinde geleceğin futbolcuları yetişiyor Bursa dağ yöresinde geleceğin futbolcuları yetişiyor

PGMOL ŞEFİ WEBB'DEN CANLI YAYINDA GELEN AÇIKLAMA

PGMOL'da (Profesyonel Hakem Şirketi) şef olarak görev yapan eski hakem Howard Webb, Liverpool'un efsane isimlerinden Michael Owen ile VAR kayıtlarını dinledi.

Webb, kayıtları analiz etmesinin ardından şu sözleri ekledi "Sahadaki hakem Odegaard'ın kaydığını ve kolunun yere doğru gittiğini gördü. Odegaard kayıyor, kolu dışarı çıkıyor ama aslında kolunu vücuduna doğru geri çekiyor ve top koluna temas ediyor. VAR buna baktı. Odegaard'ın kolunu vücuduna doğru geri çekerek kendisini gerçekten daha küçük göstermeye çalıştığını düşündü. Burada önemli olan unsur budur. İster içgüdüsel ister kasıtlı olsun, kolunu topa doğru geri getirerek büyük bir avantaj elde ediyor. Sonrasında aldığımız tüm geri bildirimler çok netti. Oyun bu durumda bir penaltı bekliyor. Ben de aynı fikirdeyim."