Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim döneminde toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40'a varan indirim yapmış ve öğrencilere sınav dönemlerinde toplu taşımanın ücretsiz olduğunu duyurmuştu.

Lakin…

Seçimi kaybedince toplu taşımada gerçekleştirdiği indirimi iptal etti.

İHA’ya konuşan toplu taşıma şoförü Gökhan Köse’nin yorumlarını okudum. Şöyle demiş kendisi;

"Saat 07.00'den beri çalışıyorum. Bu kartlarla ilgili büyük sıkıntı var. Normal olan öğrenci indirimleri devam ediyor ama seçim vaadi olarak verilen memur kartları var, öğretmen, sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde 10 TL kesiliyordu. Bunların desteği bize geçte olsa yatırılıyordu en son biraz alacağımız kaldı ama insanlarda öyle bir tepki var ki, 'neden 15 kesiyor, neden böyle oluyor' diye. Biz sabahtan beri buradaki arkadaşlar, tek tek konuyu anlatıyor. Buradaki amaç nedir bilmiyorum ama giderayak yine bir sürpriz oldu yani."

***

Seçim süreci boyunca vaat üzerine vaat veren

Halkın iyiliği için çırpındığını vurgulayan Sayın Yücel Yılmaz; yaptığı güzelliği giderken bozdu.

Halkın hayatını kolaylaştırmak; refahını arttırmak sadece koltuktayken mi yapılıyor?

Koltuktan düştüğün an bütün hizmetler de geri mi çekiliyor?

O zaman buradaki sevginin içine çıkar giriyor. Hep tartışıyoruz; “sevgi de çıkar olur mu” diye… E bazen oluyor işte!

***

Bu konuyu, Balıkesir’de yaşayan gençlere sordum. Bakın ne dediler: 

FIRAT KİRAZ: Oy yoksa bugüne kadar yaptığı hizmetler de yok diyor. Demek ki neymiş her şey menfaat içinmiş. Ama bunların geneli maalesef ki böyle.

D.Ş: Yani ortada görünen tablo içler acısı. Ki daha yeni başlıyoruz kim bilir ileride neler çıkacak? Merakla bekliyoruz ama korkmuyor da değilim açıkçası. Çünkü hırs insanı kör ediyor…

HANİFE SELİN ÖZEL: Büyük bir saygısızlık bence. Görevden ayrılırken bu şekilde karakterini yansıtması gelecek seçimler için halkın kararını net olarak vermesine sebep olacaktır.

H.D: Tek kelime ile rezalet. Ankara’dan tamamen bileti kesildi. Çünkü seçimden sonra yaptıkları 5 yıl sonrasını düşünmediği anlamını doğuruyor.

YUNUS EMRE TAŞKAN: Seçim öncesi Ramazan ayında üniversiteli gençlerin evinde sahur yapıp, aynı sofraya oturup seçimi kazanamadığı için yaptığı indirimi giderayak geri alması bana kalırsa samimiyetsizliğin göstergesidir. Samimi bir belediye başkanı sadece koltuğunun başında olduğu sürece değil o koltuktan indiğinde de halkın refahını temenni eder.

E.Ç: İnanılır gibi değil. Her şey çıkar uğruna mı diye düşünüyor insan. Seçim döneminde memleketin gençleri çok kıymetliydi. Birden bire ne oldu? Çok açık ve net gözüküyor zaten. İyi ki Yücel Yılmaz’a gitmemiş oylar…

E.Ö: Duyunca şok oldum. Bu ne hız kardeşim…  

***

Gördüğünüz üzere Balıkesir halkı, Yücel Yılmaz’ın aldığı bu karara oldukça tepkili. Ve insanlar Ahmet Akın’a oy atmanın; ne denli doğru bir karar olduğunu şu an daha da iyi anlamış durumda…

“Menfaati bitenin muhabbeti de biter.” Demiş Sadi Şirazi.

Sayın Yücel Yılmaz, şunu unutmayın:

Gelecek seçimlerde tekrar aday olursanız; bu halk, giderayak yaptığınız sürprizleri size hatırlatacak!

HANDE BALCAN