(ANKARA)- DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Kobani Davası'nda çıkan hapis cezalarına TBMM Genel Kurulu'nda tepki göstererek "Arkadaşlarımıza yağdırdığınız cezalarla gününüzü kurtaramazsınız. Bu iddianameyi IŞİD'in bir mahkemesi olsa kabul etmez. Siz kalktınız bunu kabul ettiniz. Bizim özgürlük, barış, adalet mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de devam edecek. Bu utanca son verme sorumluluğu bu Meclis'tedir. Burada bir temsiliyetle varsınız, buna sırtınızı dönüp çetelerin aklıyla milletvekilliği yapamazsınız" dedi. DEM Parti'li milletvekilleri de kararı sıralarına vurarak protesto etti.

Dışişleri Bakanlığı: “Cesur ve onurlu gazeteciler, Filistin'de yaşanan zulmü dünyaya duyurmaya kararlılıkla devam edecek” Dışişleri Bakanlığı: “Cesur ve onurlu gazeteciler, Filistin'de yaşanan zulmü dünyaya duyurmaya kararlılıkla devam edecek”

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Kobani Davası'nda bugün açıklanan mahkumiyet kararlarına TBMM Genel Kurulu'nda tepki gösterdi. Temelli, şunları söyledi:

"Ceza yağdırıyor mahkeme heyeti ve büyük bir adaletsizliğe imza atıyor. Kara bir gün yaşıyoruz. Bu karanlık bu Meclis'İn üzerine çökmüş durumdadır. Hukuku tanımamak bu Meclis'i tanımamaktır. Bugün yargılanan arkadaşlarımız bu kara güne direnen arkadaşlarımızdır. Kobani Kumpas Davası'na direnenlere ceza yağdırarak intikam almak isteyenler bu ülkenin özlwmini duyduğu barışı dinamitlemeye devam ediyorlar. Çok öfkeliyiz, bu ülkede barış, demokrasi diyenlere bu cezaları verenler en büyük kötülüğü bu ülkeye yapmaktadırlar. Son sözü direnenler söyler, son sözü mutlaka ama mutlaka biz söyleyeceğiz. Bu adaletsiziğe imza atanlar tarihin çöp sepetinde debelenmeye devam edecekler. Bİr siyasi mühendislik yaptılar, 2 tweetle sandılar ki onun arkasına sığınarak bu mühendisliklerini saklayabilecekler, saklayamazsınız. Bugün bu Meclis'in anaysa yapmasını istiyorsunuz, bu Meclis'te olmayan, yargılanan, siyasetten men edilen arkadaşların olduğu ülkede anayasa yapılabilir mi? Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın, Gültan Kışanak'ın, Sabahat Tuncel'in olmadığı bir yerde anayasa yapılabilir mi? Onların mücadelesi demokratik anayasa mücadelesidir. Siz demokratik cumhuriyetten, anayasadan kaçarak yaptığınız belgenin adı 12 Eylül'de Anaysası gibi bir vesayet belgesi olur. Meclis bürokratik vesayet altındadır, mafyanın, çetelerin vesayeti altındadır. Arkadaşlarımıza yağdırdığınız cezalarla gününüzü kurtaramazsınız. Bu iddianameyi IŞİD'in bir mahkemesi olsa kabul etmez. Siz kalktınız bunu kabul ettiniz. Bizim özgürlük, barış, adalet mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de devam edecek. Bu utanca son verme sorumluluğu bu Meclis'tedir. Burada bir temsiliyetle varsınız, buna sırtınızı dönüp çetelerin aklıyla milletvekilliği yapamazsınız. Teslim olamazsınız, teslim olduysanız da yeriniz burası değildir."

Temelli'nin konuşmasının ardından DEM Parti milletvekilleri sıralara vurarak kararları protesto etti. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder birleşime ara verdi.

 

Kaynak: anka