(TBMM)- DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz'i hedef göstermesine ilişkin, "Biz de ona buradan cevabımızı veriyoruz. Hadi bir porsiyon ciğeri sen ye ve bizim sorduğumuz sorulara çık cevap ver. Bir porsiyon ciğer öneriyoruz sana o ciğeri ye, sonra bu karanlık ilişkileri çık anlat bakalım cesaretin varsa..." diye konuştu. 

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınması ve kayyum atanmasına ilişkin, bugün TBMM grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi. Hatimoğulları, "İktidarın küçük ortağı kulağını açarak bizi dinlesin. Siz bu uygulamayla Kürtlere 'seçme ve seçilme hakkın yok demiş' oluyorsunuz. 'Sen bu ülkenin asli yurttaşı değilsin' demiş oluyorsunuz. Kürt halkı ve onlarla dayanışma içerisinde bulunan demokrasi güçlerine 'Siz ulusal güvenlik sorunusunuz' demiş oluyorsunuz ve bunu milyonlarca insana demiş oluyorsunuz. Bunu kulağınıza küpe edin. Kalkıp buradan bu kürsülerden ahkam keserek, bunu tersyüz edeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bunlar dışarı çıktıklarında 'Biz de eşitlik var' diyorlar. 'Kürtlerle kardeşiz' diyorlar, etle tırnak edebiyatı yapmaya devam ediyorlar. Bu tiyatro artık bir an  önce son bulsun" diye konuştu. 

2024 YKS Raporu, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e sunuldu 2024 YKS Raporu, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e sunuldu

"Ey Erdoğan sen Kürt halkının 31 Mart'ta vereceği karardan niye rahatsız oluyorsun"

Kolluk kuvvetlerinin Hakkari Valiliğinin önünü kapattığı fotoğrafı gösteren Hatimoğulları, "Bu fotoğrafı tarih unutmayacak. Askeri cuntaya karşıyız diyorlar ya bakın asker burada. Eleştirdikleri siyasi darbeye asker eşlik etmiş oldu. Bu fotoğrafı tarih yazacak" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan 'Yargının verdiği karar kimseyi rahatsız etmesin' diyor. Ey Erdoğan, sen Kürt halkının  31 Mart'ta vereceği karardan niye rahatsız oluyorsun. Bunu Türkiye kamuoyuna açıkla. Seçimler bittikten hemen sonra 'Sandık iradesine sahip çıkacağım' dedi. Hakkari halkı, halk değil mi? Bir tek seni seçince mi halk, halk oluyor. O irade halkın iradesi olmuyor mu?"

"Sinan Ateş cinayetini açıklayın önce"

DEM Partili belediyelere kayyum atamalarının belediyelerin kaynaklarına el koymak için yapıldığını ileri süren Hatimoğulları, "Şu an aynı zamanda kayyım atayarak, hem bizim siyasi irademize kayyım atamış oluyorlar hem de belediyelerin maddi kaynaklarına çökmüş oluyorlar. Bunlar bizim belediyemizin hakkı olan maddi kaynaklara da çökmüş oluyorlar" ifadelerini kullandı. 

"Bahçeli küfretmeden dayanamıyor"

Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını savunan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi "Bu kürsüden iktidarın küçük ortağı çıktı saatlerce bizimle ilgili konuştu. Bahçeli Kürt halkına, solculara, devrimcilere küfretmeden dayanamıyor. Küfretmediği bir konuşma dahi yok. O üslup zaten bu kürsüye yakışmaz. Kayyım için 'yasaldır' diyor. Demokrasi üzerinden demogoji yapıyor ve demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Ey küçük ortak, ey AKP'nin kayyımı ortak sana kalsa AYM'yi de kapatacaksın ne demokrasi ne insan hakları. Bize laf atacağınıza, bize hakaret edeceğinize Sinan Ateş cinayetini açıklayın önce..." ifadeleriyle eleştirdi.  

"Bir porsiyon ciğeri sen ye ve bizim sorduğumuz sorulara çık cevap ver"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partili Saliha Aydeniz'i hedef göstermesine ilişkin de Hatimoğulları, "Biz de ona buradan cevabımızı veriyoruz. Hadi bir porsiyon ciğeri sen ye ve bizim sorduğumuz sorulara çık cevap ver. Bir porsiyon ciğer öneriyoruz sana o ciğeri ye, sonra bu karanlık ilişkileri çık anlat bakalım cesaretin varsa..." diye konuştu. 

"Dosya tamamen bahanedir"

Hatimoğulları, kayyum atamalarına ilişkin de şunları söyledi:

"Dosya tamamen bahanedir. Şimdi şunu yaymaya çalışıyorlar, dosyası olanı DEM Parti niye aday yapıyor? Dosyası olmayanı kayyım atadınız. Mardin, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Semire Nergiz, dosyası var mıydı? Hayır. Van Başkale Belediye Eş Başkanı Erkan Acar, dosyası var mıydı? Hayır. Dosya tamamen bahanedir. Ortakları, MHP'liler belediyede Erdoğan'ın fotoğrafını indirdiklerinde seslerini çıkarmadılar ama DEM Parti'li belediye başkanı fotoğrafı indirdiğinde kavga, kıyamet koptu. Adalet Bakanı, 'fotoğrafın indirilmesi birliğimize yönelik saldırıdır' diyor. Allah aşkına hangi birlikten bahsediyorsunuz. Hakkari'de Türkiye'de bizlere yaşatılan zulmün farkı yok. Filistin için timsah gözyaşı döken AKP ve ortakları, İsrailin Filistinlilere dönük şiddetinin aynısını bizlere uyguluyor. Mazlumların nezdinden Hakkari Gazze'dir, Gazze Hakkari'dir. İsrail zulmüne karşı Filistin halkı nasıl direniyorsa Türkiye'de Hakkari halkı öyle direniyor." 

Pir Sultan Abdal'ın sözleri... 

Hatimoğulları Anadolu halk ozanı Pir Sultan Abdal'ın, "Yürü bre Hızır Paşa, Senin de çarkın kırılır, güvendiğin padişahın, o da bir gün devrilir" dizelerine atıfta bulunarak, "Bizim üzerimizde bu kadar baskıları arttırmaların nedeni, Kobani kumpas davasında önceki dönem eş başkanlarımızın içinde olduğu 13 arkadaşımıza bu kadar ceza yağdırmalarının nedeni, 31 Mart seçimlerinde almış oldukları büyük yenilgi ve kendilerinin zayıfladığını görmeleridir" diye konuştu. 

"9. yargı paketine hayır diyelim"

Tülay Hatimoğulları, 9. yargı paketine ilikin de "6284 sayılı Kanunu değiştirmek istiyorlar. Kadınların kendi soyadını kullanmalarını engellemek istiyorlar. Kadını erkek şiddetinden koruma konusunda tedbir kararını kaldırmak istiyorlar. Meclis'te 9. yargı paketine hayır diyelim. Bizler yaşamak istiyoruz. Her gelen iktidarın bir siyasi nesnesi olarak üzerimizde politika yapılmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Biz rezerv alanına karşı durduk durmaya devam edeceğiz"

Hatimoğulları, grup toplantısını izlemek için gelen rezerv alanı mağduru Hatay'lı depremzedelerin sorunlarına da değindi. Hatimoğulları, "Biz rezerv alanına karşı durduk, durmaya devam edeceğiz. Depremzedeler müşteri değil. Rezerv alanı içindeyse eviniz, o ev size verilmeyecek başkasına satılacak. Bizler alevi toplumu olarak farklı kültüre sahibiz. Toplumun demografik yapısıyla oynamak istiyorlar" şeklinde konuştu. 

Kaynak: anka