Yeditepe Üniversitesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) düzenlediği 1. Türk Devletleri Uluslararası Hukuk Kongresi etkinliğinde eski AKP’li Başbakan Binali Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı.
Yıldırım’ın konuşmacı olacağının duyurulmadığı ve Türk Dili Edebiyatı dersindeki öğrencilerin ders kapsamında Yıldırım’ın konuşmasını dinlemeye götürüldüğü iddia edildi.
Öğrenciler etkinliği düzenleyen Yeditepe Üniversitesi Türk Tarihi ve Kültürü Araştırma Merkezi’nden Ecem Elif Ünal’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım ile fotoğraflarını paylaşmasına tepki gösterdi.
"BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMA YAPACAĞI DUYURULMADI" İDDİASI
Dün, Boğaziçi protestolarında haber takibi sırasında gözaltına alınan T24 muhabiri Can Öztürk'ün haberine göre; Hukuk Kongresi başlıklı etkinlik için eski Başbakan ve AKP’li siyasetçi Binali Yıldırım’ın kongrede konuşmacı olarak yer alacağının duyurulmaması tepki çekti.
Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde konferansa götürüldüklerini söyleyen öğrenciler, Yıldırım’ın katılımından etkinlik günü haberdar olduklarını, daha önce kamuoyuyla ya da kampüsle herhangi bir resmi duyuru yapılmadığını ifade etti.
ÖĞRENCİLER "ŞEFFAFLIK" İSTEDİ
Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen “Hukuk Kongresi” başlıklı etkinlik, öğrencilere önceden bilgi verilmemesi ve bazı katılımcıların siyasi bağlantıları nedeniyle de tepki çekti. Öğrenciler; etkinliğin, üniversitenin MHP’ye yakın grupları tarafından organize edildiği iddiaları ve üniversitenin şeffaf olmaması nedeniyle üniversiteye tepki gösterdi.
Öğrenciler, etkinliği düzenleyen Türk Araştırma Topluluğu adlı kulübün MHP’ye yakınlığına dikkat çekerek, kulübün yönetiminde yer alan Ecem Elif Ünal’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çektirdiği fotoğraflara tepki gösterdi.
Katılımcı listesinin açıklanmaması, etkinliğin genel programının önceden paylaşılmaması ve sosyal medya üzerinden kamuoyuyla şeffaf bir şekilde duyurulmaması nedeniyle üniversitenin tarafsızlık ve çoğulculuk ilkelerine zarar verdiği ifade edildi.
ÖĞRENCİLERDEN "SİYASETÇİ" TEPKİSİ
Bazı öğrenciler, etkinlik sonrasında sosyal medyada ülkü ocaklarına yakın hesaplar tarafından hedef alındıklarını iddia etti.
Üniversite yönetimini etkinlikler konusunda daha şeffaf olmaya davet ederken katılımcı ve tarafsız bir yaklaşım talep etti. Üniversiteye tepki gösteren öğrenciler etkinliklerin siyasi kimliklerden arındırılmış şekilde gerçekleştirilmesini istiyor.