CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Kütahya'da şehit ve gazi dernekleri, şehit yakınları ve Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret etti. Bağcıoğlu, terörle mücadelede uzuvlarını yitiren gazilerin, ekonomik sıkıntılar ve sağlık sistemindeki yoğunluk nedeni ile protezlerini yenileyemez duruma geldiğini belirtti. Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayan askerlere de dikkat çeken Bağcıoğlu, “Bu kahraman evlatlarımıza iktidar tarafından verilen ancak şimdi unutulan sözler mutlaka tutulmalıdır” dedi.

Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı

CHP Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Manisa, Uşak ve Kütahya’da gaziler ve şehit yakınları ile gaziler tarafından kurulan dernekleri ziyaret etti. Ziyarete, CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Bağcıoğlu, Kütahya'da derneklerin ardından şehit yakınları ve Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret etti. Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin en kutsal emanet olduğunu belirterek, toplumun tüm kesiminin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan şehit aileleri ve gazilerin de etkilendiğini vurguladı. Gazilerin öncelikli sağlık sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydeden Bağcıoğlu, şunları kaydetti:

“Terörle mücadelede uzuvlarını yitiren gazilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sabit fiyat politikası ve kurdaki dalgalanma yüzünden protezlerini yenileyemez duruma gelmişlerdir. Gazilerimiz için protez, ortez, tekerlekli sandalye ve sonda gibi malzemeler hayati önemdedir. Döviz kurumdaki dalgalanma, fiyatları fahiş biçimde artırmış olup protezi eskiyen gazilerimiz, tamir ettirerek tekrar kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yoğunluğa bağlı olarak, gazilerimiz 4-5 aya varan bekleme sürelerine maruz kalabilmektedir. Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen gazilerimiz, uzun uğraşlar sonucu hastanede kalarak malzemelerini alabilmektedir. Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  yıllardır fedakarca görev yapan dünyada öncü bilgi ve tecrübeye sahip doktorlarımızın üstün gayretleri de bu bürokratik sıkıntıları aşmaya yetmemektedir.”

"TERÖRLE MÜCADELE SIRASINDA YARALANIP GAZİ SAYILMAYAN KAHRAMANLARIMIZIN DURUMU DİKKATE ALINMALIDIR"

Güneydoğu’daki bir terör operasyonunda mayına basarak bacağını kaybeden ve İzmir'de yaşayan bir gazinin de yaşadığı zorluklara dikkat çeken Bağcıoğlu,  “Gazimiz, ‘Ankara’ya tek başıma gidemiyorum, eşim de geliyor. Kalma ve ulaşım masrafını karşılamakta zorlanıyoruz. Bazı gazilerin protezi yok, yurt dışından gelmesini bekleyen gaziler var’ şeklinde durumunu dile getirmektedir. Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayan kahramanlarımızın durumu da mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu kahraman evlatlarımıza iktidar tarafından verilen ancak şimdi unutulan sözler mutlaka tutulmalıdır” dedi.

Bağcıoğlu, ayrıca Dumlupınar Şehitliği  ziyaretinde, özellikle şehit mezarlarının bulunduğu bölümün bakımsızlığına vurgu yaparken, Türk bayrağının uzun süredir gönderde bulunmadığını belirterek yetkilileri gereğini yapmaya davet etti. 

 

Kaynak: anka