ESRA NUR PERVAN

(TRABZON) - Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Uluslararası Aile Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. İl Müdürü Hüseyin Mollaoğlu, "Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir yapı ayakta kalamazsa aile yapısı sağlam olmayan bir toplum da varlığını sürdüremez. Günümüzde aile birliğini tehdit eden pek çok sorun ve ailelerin karşılaştığı çeşitli zorluklar bulunmaktadır. Bakanlık olarak sorunlara stratejik şekilde yaklaşarak çözümler üretmek, ailenin güçlenmesi amacıyla koruyucu ve önleyici hizmetleri etkin şekilde sunmak temel hizmetlerimizin başında gelmektedir" dedi.

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz: Yangının ilerlemesi durduruldu Dikili Belediye Başkanı Kırgöz: Yangının ilerlemesi durduruldu

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Uluslararası Aile Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından Atatürk Alanı'nda düzenlenen törende açıklama yapan İl Müdürü Hüseyin Mollaoğlu, bu yıl Uluslararası Aile Günü'nü 30. kez kutladıklarını belirterek şunları söyledi:

"AİLE YAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİR TOPLUM VARLIĞINI SÜRDÜREMEZ"

"Aile; sevgi, anlayış, destek, dayanışma gibi değerleri yaşatan en özel yerdir. Aile; fertlerini dış dünyanın olumsuzluklarından, tehditlerinden koruyan bir kalkandır. Aile; insana hayat yolculuğunun zorlu dönemeçlerinde şefkatle yol gösteren bir rehberdir. Kişiye değerleri, inancı, hayatı öğreten içine doğduğu ilk okuldur. Sağlıklı, mutlu ve destekleyici bir aile ortamı; bireylerin gelişimine ve toplumun ilerlemesine katkı sağlar. Güçlü aile bağları, toplumu da daha güçlü, daha güvenli, daha dayanışmacı ve sağlıklı kılar. İnsanlık tarihine şöyle bir baktığımızda görürüz ki; birbirine sevgiyle bağlı güçlü ailelerin var olduğu toplumlar daha uzun ve sağlıklı yaşarken aile bağlarının zayıf olduğu toplumların ömürleri oldukça kısa sürmüştür. Tarih boyunca ve günümüzde; toplumumuzu diğer toplumlardan farklı ve güçlü kılan en önemli unsurların başında güçlü aile kavramı ve bu kavramın kutsiyetine verdiğimiz önem gelmektedir. İnancımızın bizlere; 'sizin en hayırlınız ailesine karşı hayırlı olandır' hadisiyle vaaz ettiği bu önemli kavram anayasamızda da 'aile Türk toplumunun temelidir' ibaresiyle yerini almıştır. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir yapı ayakta kalamazsa aile yapısı sağlam olmayan bir toplum da varlığını sürdüremez. Günümüzde aile birliğini tehdit eden pek çok sorun ve ailelerin karşılaştığı çeşitli zorluklar bulunmaktadır.

İsmini dahi bu kutsal değerden alan bir Bakanlık olarak; sorunlara stratejik şekilde yaklaşarak çözümler üretmek, ailenin güçlenmesi amacıyla koruyucu ve önleyici hizmetleri etkin şekilde sunmak temel hizmetlerimizin başında gelmektedir. Bu kapsamda; topluma yönelik Aile Eğitim Programları (AEP) uygulanmakta, aile danışmanlığı hizmetleri sunulmakta, yoksulluk düzeyindeki ailelerin aile birliğinin devamlılığını sağlamak maksadıyla sosyoekonomik destek hizmetleri yürütülmekte, evlat edinme modeli, koruyucu aile modeli, doğum yardımı, evde bakım desteği gibi birçok sosyal hizmet modeli ile ailelerimiz desteklenmekte ve güçlendirilmeleri hedeflenmektedir."

 

Kaynak: anka