ESRA NUR PERVAN

(TRABZON) - Trabzon’da işletme sahipleri, bu sezonun geçen yıla göre daha erken başladığını ifade ediyor. Otel işletme müdürü Ersin Demirci, "Turizm döneminin erken başlamasının bize avantajı var, erken biteceğini ben öngörmüyorum. Tam tersine geçmiş sezonlara bakarsak daha da uzun bir sezon bizleri bekliyor olacaktır" dedi.

Trabzon Maçka’da bir otelin işletme müdürlüğünü yapan Ersin Demirci, turizm sezonuna ilişkin beklentilerini anlattı. Bu yıl turizm sezonundan ümitli olduğunu belirten Demirci, şöyle konuştu:

"Turizm sezonu bu yıl beklediğimizden daha erken başlamış bulunmakta. Ağırlıkla Orta Doğu olmak üzere bu senede yerli grupların da yöremizde, bölgemizde taleplerinin arttığını, kişi sayısının arttığını, tarihlerin daha geniş bir sezona yayıldığını şu anda gözlemlemekteyiz. Tabii bunun bize olumlu dönüşleri oluyor. Bu şekilde biz elimizden gelen hizmeti göstermek için gerekli gayreti yapacağız. Bölgemizdeki hava şartları hepimizin bildiği üzere haziran ayından eylül ayının sonuna kadar belli bir seviyede ilerler. Turizm döneminin erken başlamasının bize avantajı vardır erken biteceğini ben öngörmüyorum. Tam tersine geçmiş sezonlara bakarsak daha da uzun bir sezon bizleri bekliyor olacaktır.

Iğdır'da Jandarma Teşkilatı'nın 185. kuruluş yıl dönümü kutlandı Iğdır'da Jandarma Teşkilatı'nın 185. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Bölgemizde bu sene tesis sayıları çok fazla artmış bulunmakta. Gezip görülebilecek yerler başlı başına Sümela Manastırı mevcut, en çok talep gören yer olan Maçka’yı Sümela Manastırı ayakta tutmakta. Bunun yanı sıra Maçka’mızda Macera Parkı ve Trabzon’da bulunan Boztepe, Ganita buraların yenilenmiş olması Trabzon’a canlılık kattı. Gelen kişiler gönül rahatlığıyla hem yollarımızın gözden geçirilmesi, bölgemizde oluşan yağışların neden olduğu eksikler vardı bunların giderilmesi, bunların hepsini bizim için olumlu olarak değerlendiriyoruz. Biz, gelen misafirlerimizin her birinin yöresel lezzetleri tatmasını istiyoruz. Yöresel lezzet denince Trabzon denince akla başlı başına kuymak geliyor zaten balık ve kuymak. Buraya gelen misafirlerimize mutlaka biz yeri geliyor ikram ediyoruz yeri geliyor bu lezzetleri nerelerde tadabileceklerini söylüyoruz ama her gelen mutlaka kara lahanamızdır, kuymağımızdır, Akçaabat köftemizdir mutlaka bunların tadına bakmalılar."

 

Kaynak: anka