(ANKARA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, iktidarın açıkladığı tasarruf tedbirlerini ilkesel olarak desteklerini söyledi. Kılıç, “Ancak araç kiralama sözleşmeleri ile işçi ve memurların minibüs ve otobüs servisleri ile yapılacak tasarruftan beklenen faydanın sağlanması mümkün değildir. Türkiye’nin tasarruf ihtiyacı 100-200 milyar TL değil, çok daha fazlasıdır. Bunun için de kara deliklerin kapatılması kaçınılmazdır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel: “Mali darbe girişimine karşı dik duracağız. Gerekirse ben, milletvekillerim, belediye başkanlarımla çöpleri ellerimizle toplarız" Özel: “Mali darbe girişimine karşı dik duracağız. Gerekirse ben, milletvekillerim, belediye başkanlarımla çöpleri ellerimizle toplarız"

"HİÇBİR YAPILANMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR"

Terör örgütleri başta olmak üzere illegal faaliyetlerde bulunan örgütlerle mücadelede devletin birimlerinin yanında olduklarını ifade eden Kılıç, “Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ olmak üzere her türlü terör yapılanmaları organize suç örgütleri, uyuşturucu kartelleri ve irili ufaklı mücadelelerde devlet birimlerimizin yanındayız. Toplumun ifsadına ve başta aile olmak üzere toplumsal değerlerimizi içten çökertilmesine yönelik örgütlü yapılarla emniyet, adalet ve istihbarat teşkilatlarının yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Adı, sanı faaliyet alanı ne olursa olsun hiçbir yapılanma Türkiye Cumhuriyeti müesseselerinden daha güçlü ve dokunulamaz değildir. İllegal faaliyetlerle mücadele halinde olan emniyet ve adalet teşkilatlarımıza güveniyoruz. Güvenimizi sonuna kadar korumak istiyoruz” dedi.

"TASARRUFUN EN BÜYÜĞÜ İHALELER YAPILIRKEN YAPILACAK OLAN TASARRUFTUR"

Kılıç, iktidarın açıkladığı amuda tasarruf tedbirlerini ilkesel olarak desteklediklerini söyledi. Kılıç, “ Ancak araç kiralama sözleşmeleri ile işçi ve memurların minibüs ve otobüs servisleri ile yapılacak tasarruftan beklenen faydanın sağlanması mümkün değildir. Türkiye’nin tasarruf ihtiyacı 100-200 milyar TL değil, çok daha fazlasıdır. Bunun için de kara deliklerin kapatılması kaçınılmazdır. Vergi af ve muafiyetleriyle yap işlet devret projelerin mercek altına alınması halinde tasarruf paketinin tümünden daha fazla tasarruf yapılacağı açıkça ortadadır. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e bu anlamda açık çağrıda bulunuyoruz; işçi ve memur servislerini kaldırmakla bu paket amacına ulaşmaz. Aslolan esas kayıp ve kaçakları tespit etmek, önlemek, önüne geçmek ve kamuda gerçek tasarrufu kaynağında yapabilmektir. Tasarrufun en büyüğü ihaleler yapılırken yapılacak olan tasarruftur. Kalitede ve fiyatta rekabeti gözetecek, rekabetçi ortamın kamu ihalelerinde sağlanması halinde çok daha fazla 100 milyarlarca liralık tasarrufun yapılacağı açıkça ortadadır. Kamuda tasarruf zayıf ve sönük bir umut olarak değil, çok daha kapsamlı radikal bir icraat olarak uygulamaya alınmalıdır” diye konuştu.

"YAŞ ÇAY ALIM FİYATI SATIN ALMA GÜCÜ BAKIMINDAN 2023 RAKAMINA ÇIKARILMALI"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 19 lira olarak açıklanan 2024 yılı yaş çay alım fiyatının yeterli olmadığını kaydeden Kılıç, “Bu rakam üreticinin beklentisini karşılamaktan uzaktır. Geçen sene Rize’de 1 kilo yaş çay ile 2 buçuk ekmek alınabilirken, bu sene 1 kilo yaş çay ile 1 buçuk ekmek alınabilmektedir. Yani 1 kilo yaş çayın sofraya getirdiği ekmek 1 adet eksilmiş durumdadır. Yaş çayın yüzde 40’ını Çaykur almakta, kalanı özel sektöre satılmaktadır. Özel sektörün çay fiyatı Çaykur’un baş fiyatının da bu şekilde altında kalmaktadır. Hükümetten beklentilerimiz; yaş çay alım fiyatının hiç değilse satın alma gücü bakımından 2023 rakamına çıkarılmasıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: anka