CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hâlâ yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, “İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın” dedi.

ENERJİ ALANINDA DÜZENLEMELER İÇEREN MADEN KANUNU TEKLİF KABUL EDİLDİ ENERJİ ALANINDA DÜZENLEMELER İÇEREN MADEN KANUNU TEKLİF KABUL EDİLDİ

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından AKP hükümetinin afetzedelere yapacağını duyurduğu eşya yardımının geçen zamana rağmen hâlâ yapılmadığını hatırlattı. Yıldırım Kara, daha fazla zaman kaybetmeden bu desteğin verilmesi gerektiğini ifade ederek konuya ilişkin şunları söyledi:

“Depremin ilk gününden beri söyledik, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hâlâ söylüyoruz, hâlâ cevap vermiyor. İdareden, hükümetten tek bir kelime yok. Dedi ki; birkaç gün içerisinde eşya yardımlarını yapıyoruz. Sevgili Bakanlar size buradan sesleniyoruz; insanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Mükellefler adına bizler tutanaklar tuttuk, imzaladık, kaşeledik devletin kurumlarına teslim ettik. Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın.”

 

Kaynak: anka