Yerel seçime 2 gün kala, yarışın en çetin geçtiği kentlerden İstanbul'da adayların çalışmaları son hızla devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yle polemiklerini sürdüren Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum bu defa sandık güvenliği uyarısı yaptı.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Kurum "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.' dediler. Bunu pazar günü de yapacaklar. O yüzden sandık görevlilerimiz seçim kurullarına mühürlü o sandık sonuçlarını teslim edene kadar aman rehavete kapılmayalım, sandıklarımızı terk etmeyelim'' dedi.

'ONUN İÇİN 'KARA MURAT' OLDUK'

Elazığ depreminde İBB Başkanı İmamoğlu'nun bölgeye yaptığı ziyarette "birkaç fotoğraf çektirip kayağa gittiğini" iddia eden Kurum şunları söyledi:

"Biz sahada çalışıyorduk, 'CHP'li belediye başkanı geldi.' dediler. Anladığım kadarıyla birkaç fotoğraf çektiler sonra oradan Erzurum'du galiba, kayağa gittiler. Biz de vatandaşımıza sözlerimizi tutmak için sahada günlerce çalıştık. Elazığ'da 40 günün üzerinde kaldım, neredeyse bütün Elazığ, havalimanında bizi uğurladı. O anı hiç unutamam. Hani 'Niye Kara Murat oldunuz? Onun için olduk."

Kurum, İmamoğlu'nun bütün bakanların seçim çalışması yürütmesine ilişkin eleştirilerine de yanıt verdi:

SEN UYUMSUZ BİR İNSANSIN, KİMSEYLE ANLAŞAMIYORSUN

Ben bütün bakanlarımızla beraber çalıştım, o bakanlarımızın bugün benimle birlikte düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasından niye rahatsız oluyorsun? Çalışmış, o da görmüş, gördüğünü anlatıyor, farklı bir şey yapmıyor. Sen 14-28 Mayıs'ta masa etrafında oturuyordun. Ne diyorlardı? 'Birlikten güç doğar. Birlikte yol yürüyeceğiz.' 6 genel başkan, cumhurbaşkanı yardımcısı birkaç tane. O gün 6-7 kişi yanında varken bir sıkıntı yoktu, şimdi yalnızsan eğer dönüp bir aynaya bak. Seni İstanbul'a belediye başkanı yapan genel başkan yardımcını, genel başkanını gittin sırtından hançerledin. 'Ablam, ablam' dediği Sayın Meral Akşener'i yolda görse başka tarafa gitmeye çalışır. Masanın etrafında kimse kalmamış, niye? Çünkü sen uyumsuz bir insansın, kimseyle anlaşmıyorsun, kimseyle beraber hareket etmiyorsun ve kendini Kaf Dağı'nda görüyorsun ama millet seni orada görmüyor.

CHP'den Arapça Tabelalara İlişkin Açıklama! CHP'den Arapça Tabelalara İlişkin Açıklama!

YENİDEN REFAH PARTİSİ

Yeniden Refah Partisi seçmenimizle biz Cumhur İttifakı içinde mayıs seçimlerinde beraberdik. Gönül isterdi ki bugün de aynı beraberliği yaşayalım. Aslında Yeniden Refah Partili seçmenimiz CHP'li belediyecilik anlayışını en iyi bilen seçmendir. Rahmetli Hoca'mızın bu ülkenin büyümesi, kalkınması, gelişmesi, yerli ve milli sanayisi adına hayalleri vardı. 22 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu hayalleri gerçekleştirmek için ekibiyle mücadele etti. Bugün tankımız, topumuz, insansız hava aracımız, Baykarlarımız, Bayraktarlarımız, Akıncılarımız, SİHA'larımız varsa, Kızılelma'mız yoldaysa eğer, o hayalleri gerçekleştirmek için verilen mücadele sayesindedir.

AYASOFYA, FİLİSTİN, KUDÜS...

Ayasofya eğer prangalarından kurtulduysa, orada ezanlar artık sonsuza dek yankılanıyorsa, o iradenin yansıtılmasıyla olmuştur. Filistin'deki, Kudüs'teki zulme karşı bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mız tüm dünyaya meydan okuyorsa eğer yine bu anlayışın tezahürüdür. Şimdi Çamlıca Camisi baktığınızda Ayasofya'yı selamlıyor, Levent Barbaros Cami'miz orada, medeniyetimizin bize bıraktığı eserler bugün yenilenmiş haliyle İstanbul'a hizmet ediyor.

Yeniden Refah Partili kardeşlerimiz sandığa gittiklerinde oylarının CHP zihniyetine mi fayda sağlayacağını yoksa bu az önce anlattığım hayallerin gerçekleştirilmesi adına mücadele edenlere mi destek verilmesi gerektiğini bilen, seçmendir."

Editör: Balcan Hande