Marmaris Belediyesi’nde eşit işe eşit ücret dönemi başladı. DİSK’le imzalanan sözleşmeyle uzun yıllardır devam eden kadrolu ve şirket elemanı farkı ortadan kalktı.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’yla Marmaris Belediyesi Personel A.Ş. arasında Ocak 2024 ile Haziran 2024 dönemini kapsayan protokol imzalandı. Sözleşmeye Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile Genel İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş imza attı. Yapılan sözleşmeyle kadrolu ve şirket personeli arasında maaş farkı da son buldu. 

Sözleşmeye göre Personel A.Ş.’de çalışan 627 personelin maaşına 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 86 oranında zam yapıldı. Zam sonucunda kadrolu işçilerle aynı seviyeye getirilen maaşlarda en düşük ücret 30 bin 22 TL oldu. 

Başkan Oktay, Marmaris tarihinin en kötü 5 yıllık döneminde yöneticilik yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu kurumun varlık nedeni halka hizmettir. Tüm konsantrasyonumuz bu olsun. Bundan sonrası için sizden isteğim bu olacak. Biz vatandaş ve halk odaklı çalışmalarımızı sürdürdük. İnşallah bundan sonra gelenler de bu anlayışta olur. Yerel seçimlerden önce tüm birimlerimizle yeni binamıza taşınacağız. Yeni hizmet binamızı bu dönemden bir miras olarak sizlere bırakacağız.”

Sendika Şube Başkanı Uzay Kocabaş ise “Bunun mimarı Başkan Mehmet Oktay’dır. Tüm üyelerimiz adına Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

 



Kaynak: anka