İngiltere'nin eski ekonomi bakanı Lord Philip Hammond'un başkanı olduğu kripto para şirketi Copper'ın müşterilerine özel davetinde suşilerin servis edildiği ortam ülkeyi karıştırdı. 

Müşterilerin dijital varlıklarını saklayan Copper isimli şirket geçen hafta Londra'daki 5 yıldızlı Mandrake Hotel'de bir parti düzenlemişti. Partiden çekilen fotoğrafları yayınlayan Financial Times gazetesinin haberi adeta infial yarattı. 

Loş bir ortama sahip mekanda masanın üzerine neredeyse çıplak bir kadın ve bir erkek uzanırken bunların üzerine ise suşi parçaları yerleştirildi. Davetliler ise bu kişilerin üzerindeki suşileri aldı. 

Şirket, "Copper deneyiminde bütün davetliler 5 hislerini de keşfedecek ve eğlenecek" açıklamasını yaptı. Şirkete yakın bir kişi, mankenlerin üzerinde sadece mayo ve bikini olduğunu söylerken, "Çok cinsel ağırlığı olan bir etkinlik değildi onun yerine daha performans sanatlarıyla ilgiliydi" dedi.

Fotoğrafın yayılmasından ve şirket tarafından tatmin edici bir yanıt gelmemesinden sonra Women In The City isimli kadın haklarını savunan sivil toplum kuruluşu bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Cinsel gıdıklanma için kadınları aşağılamaya başvurmanız gerekiyorsa, sunduğunuz ürünün kalitesi hakkında pek bir şey söylenemez" denildi.

Öte yandan Equality Now isimli kuruluşun üst düzey ismi Monha Sina, "Kadınların tabak gibi yarı çıplak bir vaziyette kullanılması kadınların tüketim objesi gibi görülmesine sebep olan cinsiyetçi kültürü yaygınlaştırıyor" dedi. 

Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek Kipi Sınır Kapısı iyileştirilecek

(Sözcü)

Editör: Balcan Hande