(İSTANBUL) - Türkiye’de de yaygın faaliyet göstermeye başlayan ve takipçilerine kaliteli içerikler sunmayı hedefleyen içerik ağı KiVVON, 10-16 Mayıs 2024 tarihlerinde Türkiye’nin 45 ilini kapsayan bir araştırma yaptı. Bin 50 kişinin görüşlerini belirttiği araştırmada, farklı gerekçelerle kullanıcıların tek seferlik ödeme tercih ettiği görüldü. 

Türkiye’de kaliteli içerik üretme ve içerik üreticisine emeğini koruyarak kazandırma amacıyla çalışmalarına başlayan KiVVON, abonelik sistemlerine dair çarpıcı bir anket yaptı. Araştırmada aylık düzenli aboneliklerin tahtından edebilecek “tek seferlik ödeme”nin kullanıcılarda oluşturacağı etkiye de değinildi. Araştırmanın katılımcılarının yüzde 60’ından fazlası gençlerden oluşurken yüzde 18’ini öğrenciler, yüzde 53,62’sini ise çalışanlar oluşturdu. Ankete katılanların yüzde 35,33’ü İstanbul’dan, yüzde 19,43’ü Ankara’dan, yüzde 16,57 ise İzmir’den oldu.

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir: “Un sektörünün artan ihracatında önemli bir paya sahibiz” Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir: “Un sektörünün artan ihracatında önemli bir paya sahibiz”

Araştırmanın katılımcıları, “Hangi alanlar için içerik satın alırdınız” sorusuna yüzde 57,71 ile “film/dizi” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 38,48’i ise “müzik” yanıtını verdi. Araştırmada oy alan video, haber, ekonomi, eğitim ve spor kategorilerinin oranları da ciddi bir ağırlık oluşturdu. 

KiVVON’un araştırmasında bir diğer kritik soru da “Abonelikler için ödediğiniz aylık toplam tutar ne kadar” sorusu oldu. Aylık 0-100 TL arası diyenler katılımcıların yüzde 24,19’unu, 100-200 TL arası diyenler yüzde 21,24’ünü, 200-300 TL arası diyenler ise yüzde 18,10’unu oluşturdu.  Herhangi bir aboneliği olmadığını belirtenler ise katılımcıların yüzde 12,10’unu, “Aylık 500 liradan fazla harcıyorum” diyenler ise katılımcıların yüzde 8,57’sini oluşturdu. 

Araştırmadaki “İçerikleri en çok nerede tüketiyorsunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 65,71’i “İçerikleri sosyal medyada tüketiyorum” yanıtını verdi.  Soruya “televizyon” yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 22,76 olarak belirlendi. 

“Abonelik mi, tek seferlik ödeme mi” sorusuna tek seferlik ödeme yanıtını verenlerin, gerekçeleri de dikkati çekti. Tek seferlik ödemeyi tercih edenlerin yüzde 25,12’si “uzun vadede maliyet tasarrufu” derken, yüzde 21,79’u ise “esneklik ve tercih özgürlüğü”nü ön plana çıkardı. Kullanıcıların yüzde 20,17’si “abonelik tuzağından kaçınma”yı önemserken, yüzde 19,07’si ise “abonelik yükümlülüğünden bağımsızlık” nedeniyle tek seferlik ödemeyi tercih edeceğini vurguladı. 

ADVERTORIAL YAYIN

Kaynak: anka