HABER: FATİH ÖZKILINÇ - KAMERA: KERİM UĞUR

(İZMİR)- TÜM BEL-SEN üyesi belediye emekçileri, Bayraklı Belediyesi önünde "yeryüzü sofrası" kurarak krizin faturasını ödemeyeceklerini ve TİS kazanımlarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

İzmir'de TÜM BEL-SEN üyesi Bayraklı Belediyesi çalışanları, mali yapıyı düzeltme ve tasarruf tedbirleri kapsamında maaşlarında kesinti yapıldığı gerekçesiyle eylem başlattı. Çalışanlar, eylemlerinin ikinci gününde belediye önünde bir araya gelerek "yeryüzü sofrası" kurdu.

Rizeli üretici çayını yakarak Çaykur'u protesto etti Rizeli üretici çayını yakarak Çaykur'u protesto etti

Eylemde konuşan TÜM BEL-SEN İzmir 2 Nolu Şube İdari Sekreteri Nihat Filiz, TİS kazanımlarının geri alınmaya çalışıldığını belirterek “Yemek paralarımız yatmadı. Sadece TİS’ten doğan paralarımız değil, yemek paralarımız da yatmadı. Belediyede yemekhane yok. Arkadaşlarımız aldıkları iyileştirmenin bir kısmını yemek paralarıyla beraber öğleden sonra mesai saatinden sonra yemek için kullanıyordu. O da kalkınca arkadaşlar kararınca kararınca bir şeyler getirerek yeryüzü sofrası kurduk. TİS’lerimiz uzun ve verimli bir mücadelenin sonucunda ortaya çıktı. Bugün geldiğimiz noktada ağır bedeller ödenerek elde edilen kazanımlarımız bir çırpıda elimizden alınmaya çalışılıyor” dedi.

"KENDİNCE HAKLI GEREKÇELERİ OLABİLİR, GÖREVE YENİ GELDİ"

TİS kazanımlarından vazgeçmeceklerini belirten Filiz, "Sanki merkezi bir yerden bir karar alınmış ve önümüzdeki döneme ilişkin TİS’ler yasal sürece hapsedilerek özgür pazarlık yapma hakkı elimizden alınacak gibi bir hissiyat var. Çünkü hemen hemen gittiğimiz her yerde TİS’lerin yüksek olduğu ve bunun sınıra çekilmesi gerektiği üzerine çokça vurgu yapılıyor. Dün Sayın Belediye Başkanımız ile görüştük. Kendisine taleplerimizi ilettik. Kendince haklı gerekçeleri olabilir, göreve yeni geldi. Önceki belediyelerden gelen bir mali enkaz da olabilir. Ama bu krizin yaratıcısı bizler değiliz. Bizler burada gerçek anlamda hizmet üretiyoruz. Onurlu bir yaşam sürmek, çocuklarımızın refah durumunu düzeltmek için de ekonomik anlamda birazcık fazla para almak istiyoruz. Bunu da TİS’lerle sağlıyoruz. TİS’lerin aşağı çekilmesi bir kez daha gündeme gelirse biz yarın öbür gün değil bundan sonraki süreçte hep eylem halinde olacağız. Fırsatlarımızı kimse elimizden alamaz” diye konuştu.

"KRİZİ BİZ ÇIKARMADIK, FATURASINI DA BİZ ÖDEMEYECEĞİZ"

TÜMBEL-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş de "Bu krizi biz çıkarmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz. Bizler TİS taslaklarımızdaki taleplerimizle belediyeleri zora sokan, onların ödeme dengelerini bozan taleplerde bulunmuyoruz. Aksine belediye emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri miktarları talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, TÜMBEL-SEN üyelerinin eylemi öncesi belediye binası önünde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet timlerine “belediye emekçilerinin demokratik haklarını kullandığını, böyle bir önleme gerek olmadığını” söylediği; polislerin ise talimat aldıklarını ifade ettikleri öğrenildi.

 

Kaynak: anka