(İSTANBUL) İstanbul Valiliği 28 Nisan 2024 Pazar Günü yapılacak 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları açıkladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Güney Yönü saat 10:00 itibari ile trafiğe kapatılacağından Metrobüs seferleri saat 10:00 itibari ile Kuzey Yönde durdurulacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Kuzey Yönü saat 12:00 itibari ile trafiğe kapatılacağından Metrobüs seferleri saat 12:00 itibari ile Kuzey Yönde durdurulacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre kapatılacak yollar ve alternatifleri şöyle:

(SAAT 07:00 İTİBARİYLE) Beşiktaş Meydan ile Zincirlikuyu D-100 Güney Katılım Arası, Çatladıkapı Işıklardan Sultanahmet Meydan Arası; Üçler Sokak ve bağlanan cadde ve sokaklar, Tavukhane Sokak, Nakilbent Sokak, Aksakal Caddesi ve bağlanan cadde ve sokaklar,

Üsküdar Kısıklı Caddesi Altunizade Köprü Üzerinden D-100 Karayolu Güney Yola Katılım, Kuşbakışı Caddesi Petrol-İş Önünden D-100 Karayolu Güney Katılım, Mahir İz Caddesi Altunizade Köprü Üzeri, D-100 Karayolu Güney Yola Katılım, Tophanelioğlu Caddesi D-100 Karayolu Güney Yola katılım.

Kadıköy Uzunçayır O-1 Bağlantı Yolu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi ile Uzunçayır Köprülü Kavşağı Kadıköy İstikameti, Taşköprü Caddesi Fener Kalamış Caddesi, Ahmet Mithat Efendi Caddesi, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı, Bağdat Caddesi trafiğe kapalı olacak.

ALTERNATİF GÜZARGAHLAR Üsküdar istikametini kullanacak sürücüler Nuhkuyusu Caddesi'ni, D-100 Karayolu üzerinden Kadıköy istikametini kullanacak sürücüler Göztepe Köprüsü'nü, Taşköprü Caddesi, Ahmet Mithat Efendi Caddesi, Ahmet Mithat Efendi Caddesi, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı, Bağdat Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı kullanacak sürücüler Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve D-100 Karayolu'nu kullanabilir. Büyükyalı Caddesi'nden gelen akım Turgut Özal Bulvarı yönüne yönlendirilecek.

(SAAT: 08:00 İTİBARİYLE) 1.Tersane Caddesi, Karaköy Meydan Kemeraltı Cadde Kesişimi ile Refik Saydam Caddesi Arası iki yönlü olarak araç trafiğine kapatılacak.

(SAAT: 09:00 İTİBARİYLE) Dolmabahçe Caddesi, Dolmabahçe Gazhane Caddesi Kesişimi ile Süleyman Seba Cadde arası Beşiktaş yönü, Beşiktaş Caddesi, Süleyman Seba Caddesi Kesişimi ile Çırağan Cadde Arası Ortaköy yönü tek yönlü, Çırağan Caddesi, Beşiktaş Caddesi Kesişimi ile 07-032 Nolu Palangalar Işıklar Arası, Muallim Naci Caddesi, 07-032 Nolu Palangalar Işıklar Kesişimi ile 07-036 Nolu Kuruçeşme Işıklar arası iki yönlü, Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi, 07-036 Nolu Kuruçeşme Işıklar Kesişimi ile 07-037 Nolu Arnavutköy Korkmaz Yiğit Işıklar Arası iki yönlü, Bebek Arnavutköy Caddesi, 07-037 Nolu Arnavutköy Korkmaz Yiğit Işıklar Kesişimi ile Vezir Köşkü Sokak Arası Bebek istikameti tek yönlü,  Cevdet Paşa Caddesi, Vezir Köşkü Sokak Kesişimi ile Aşiyan Yolu Sokak Arası iki yönlü, Yahya Kemal Caddesi, Aşiyan Yolu Sokak Kesişimi ile Arpacı Çeşmesi Sokak Arası iki yönlü, Baltalimanı Hisar Caddesi, Arpacı Çeşmesi Sokak Kesişimi ile Baltalimanı Çayır Cadde Arası iki yönlü, Sakıp Sabancı Caddesi, Baltalimanı Çayır Caddesi Kesişimi ile Hekim Tahsin Sokak Arası iki yönlü, Katar Caddesi, Hekim Tahsin Sokak Kesişimi ile Büyükdere Cadde Arası Büyükdere Cadde istikametine tek yönlü, Büyükdere Cadddesi, Eski Büyükdere Cadde Kesişimi, Aytekin Kotil Varyant Altı Kesişimi ile Zincirlikuyu Balmumcu Alt Geçidi Kavşak Arası Beşiktaş istikameti tek yönlü, D-100 Güney Sait Çiftçi Bağlantı Yolu Barbaros Bulvarı Kesişimi ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Beşiktaş istikameti Ttek yönlü olarak trafiğe kapatılacak

CHP’ye Geçen Belediyede Tepki Çeken Atama! CHP’ye Geçen Belediyede Tepki Çeken Atama!

ALTERNATİF YOLLAR 1. Meclisi Mebusan Caddesi 2. Kadırgalar Caddesi 3. Dolmabahçe Bomonti Tüneli 4. Bayıldım Caddesi 5. Barbaros Bulvarı Sarıyer İstikameti 6. Dereboyu Caddesi 7. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi 8. Portakal Yokuşu Caddesi 9. Dulkadiroğulları Sokak 10. Arnavutköy Dere Sokak 11. İnşirah Caddesi 12. Küçük Bebek Caddesi 13. Baltalimanı Çayır Caddesi 14. İstinye Caddesi 15. Sarıyer Caddesi 16. Balaban Dere Caddesi 17. Poligon Caddesi 18. Tuncay Artun Caddesi 19. Trafo Sokak 20. Sanayi Caddesi 21. Eski Büyükdere Caddesi 22. Maslak Ayazağa Caddesi 23. Ecza Sokak 24. Talatpaşa Caddesi.

(SAAT 10:00 İTİBARİYLE) D-100 Karayolu Güney Yol Balmumcu Ayrımları (Akım Büyükdere Caddesi Sarıyer İstikameti ve Barbaros Bulvarı Beşiktaş İstikametine yönlendirelecek) D-100 Karayolu Kuzey Yol Altunizade Ümraniye Ayrımları (D-100 Kuzey Yoldan Gelerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönüne gitmek isteyen araçlar Altunizade Ümraniye Ayrımlarından Kısıklı Caddesi'ne yönlendirilecek)

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Güney Yönü saat 10:00 itibari ile trafiğe kapatılacağından Metrobüs seferleri saat 10:00 itibari ile Kuzey Yönde durdurulacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Kuzey Yönü saat 12:00 itibari ile trafiğe kapatılacağından Metrobüs seferleri saat 12:00 itibari ile Kuzey Yönde durdurulacak.

(SAAT 10:30 İTİBARİYLE) Ragıpgümüşpala Caddesi Galata Köprüsü, Reşadiye Caddesi, Ankara Caddesi(Hamidiye Caddesi Kavşağı ile Reşadiye Caddesi Kavşağı Arası), Ankara Caddesi, Ebu Suud Caddesi kavşaktan Sirkeci istikameti Sahil Kenndy Caddesi, Güney Yanyol Aksaray Ayrımları, Sahil Kenndy Caddesi Güney Yol Kumkapı Ayrımları, Sahil Kenndy Caddesi Kuzey Güney Yol Sirkeci Kumkapı Arası, ulaşım araçları için Sirkeci Arabalı Vapur Seferleri 10.30'dan program sonuna kadar durdurulacak. Beyazıt ve Kabataş Tramvay Seferleri Geliş-Gidiş olarak 10.30'dan program sonuna kadar durdurulacağı için parkur üzerinde bulunan otobüs durakları için İETT 10.30 itibariyle seferler düzenleyecek.

ALTERNATİF GÜZARGAHLAR Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Onuncu Yıl Bulvarı, Fevzipaşa Caddesi, Horhor Caddesi, Atatürk Bulvarı. 

İKİNCİ ETAP KAPANMASI GEREKEN YOLLAR D-100 Kuzey Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi Katılım ile Galata Köprüsü Arası

(SAAT 11:00 İTİBARİYLE) Barbaros Bulvarı, Balmumcu Kavşağı Kesişimi ile Beşiktaş Meydan Arası Beşiktaş istikameti tek yönlü, Beşiktaş Caddesi, Beşiktaş Meydan Kesişimi ile Süleyman Seba Cadde Arası iki yönlü, Dolmabahçe Caddesi, Süleyman Seba Cadde Kesişimi ile Dolmabahçe Gazhane Caddesi Arası iki yönlü, Bedri Karafakihoğlu Caddesi, Asker Ocağı Cadde Kesişimi ile Dolmabahçe Gazhane Caddesi Arası araç trafiğine kapatılacak. Gümüşsuyu İnönü Caddesi, MKE Önü Kesişimi ile Dolmabahçe Gazhane Caddesi Arası Dolmabahçe Gazhane Cadde istikametine tek yönlü, Dolmabahçe Gazhane Caddesi, 07-011 Nolu Şehitler Tepesi Işıklar Kesişimi ile Dolmabahçe Caddesi Arası, Dolmabahçe Tünel Çıkışı, İstaç Arkası Dönüş Kesişimi ile Dolamabahçe Caddesi Arası, Meclisi Mebusan Caddesi, Dolmabahçe Cadde Kesişimi ile Boğazkesen Cadde Arası Karaköy istikametine tek yönlü, Kemeraltı Caddesi, Boğazkesen Caddesi Kesişimi ile Karaköy Meydan Arası Karaköy istikametine tek yönlü dlarak araç trafiğine kapatılacak.

İKİNCİ ETAP ALTERNATİF YOLLAR: 1. Yıldız Posta Caddesi 2. Şakir Kesebir Sokak 3. Palangalar Caddesi 4. Cedidiye Sokak 5. Çırağan Caddesi 6. Barbaros Bulvarı Sarıyer İstikameti 7. Süleyman Seba Caddesi 8. Kadırgalar Caddesi 9. Bayıldım Caddesi 10. Askerocağı Caddesi 11. Gümüşsuyu İnönü Caddesi 12. Akyol Caddesi 13. Bol Ahenk Sokak 14. Defterdar Yokuşu Caddesi 15. Tarlabaşı Bulvarı.

28 NİSAN 2024 PAZAR GÜNÜ DÜZENLENECEK OLAN TÜRKİYE İŞ BANKASI 19. İSTANBUL YARI MARATONU İÇİN TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

 

İstanbul Valiliği Pazar günü tarihi yarımadada düzenlenecek Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için trafiğe kapatılacak yolları da şöyle açıkladı.

28/04/2024 GÜNÜ KAPANACAK YOLLAR (02.00 İLE ETKİNLİK SONUNA KADAR TRAFİĞE KAPATILACAK)

• Sahil Kennedy Caddesi güney yol, Samatya varyant ile Yenikapı etkinlik alanı arası

• Sahil Kennedy Caddesi kuzey yol Namık Kemal varyant dönüşleri

28/04/2024 GÜNÜ SAAT 04:30 – ETKİNLİK SONUNA KADAR TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

• Ayvansaray Caddesi

• Mürselpaşa Caddesi 

• Abdülezelpaya Caddesi

• Ragıpgümüşpaya Caddesi

• Galata Köprüsü

• Reşadiye Caddesi

• Ankara Caddesi (Hamidiye Caddesi Kavşağı ile Reşadiye Caddesi Kavşağı arası)

• Ankara Caddesi, Ebu Suud Caddesi Kavşağı'ndan Sirkeci yönü

• Sahil Kennedy Caddesi (Samatya Varyant ile Sirkeci Işıklar arası)

• Namık Kemal Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi'ne katılım

• Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi'ne katılım

• Sahil Kennedy Caddesi kuzey Yol, Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Namık Kemal varyant arası

• Avrasya tüneli acil çıkışları 

Ayrıca, Sirkeci Arabalı Vapur seferlerdi 06.00-13.30 arası, Beyazıt Kabataş tramvay seferleri geliş-gidiş olarak 07.00-13.30 arası durdurulacak. Parkur üzerinde bulunan otobüs durakları için İETT 07.00 itibariyle sefer düzenleyecek.

İstanbul Valiliği açuklamasına göre, yukarıda belirtilen yollar çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Belirtilen cadde ve sokaklara bağlantı noktalarına uygun cadde ve sokaklardan kapatma gerçekleşecek. Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Avrasya Tüneli acil çıkışları trafiğe kapatılacak. (Avrasya Tüneli transit yol Anadolu ve avrupa yönlerine açık olacak) 

Namık Kemal Caddesi'nden Sahil Kennedy yönü kapatılacağı için Yenikapı İDO arabalı vapur iskelesine geçişler Şehit Vefa Karakurdu üst geçitten sağlanacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi yönüne gelen trafik varyant üzerinden, Samatya Sahil Güney Yan Yoldan gelen trafik Samatya Varyant üzerinden Zeytinburnu yönüne geri döndürülecek.

Tersane Caddesi'nden Galata Köprüsü yönüne gelen trafik Beşiktaş yönüne, Kemealtı Caddesi'nden Galata köprüsü'ne gelen trafik ise Tersane Caddesi'ne yönlendirilecek.yavedut Caddesi'nden Ayvansaray Caddesi yönüne gelen trafik Savaklar Caddesi'ne, Savaklar Caddesi'nden Ayvansaray Caddesi yönüne gelen trafik Yavedut Caddesi'ne yönlendirilecek. Atatürk Bulvarı'ndan Eminönü ve Balat sahil yollarına trafik akımı Unkapanı (Atatürk) Köprüsü üzerinden Beyoğlu yönüne yönlendirilecek, Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nden Balat, Eminönü sahil yollarına katılan trafik akımı Atatürk Bulvarı üzerinden Kemerler yönüne yönlendirilecek.

ALTERNATİF GÜZARGAHLAR İSE ŞÖYLE BELİRLENDİ:

• Atatürk Bulvarı

• Avrasya Tüneli

• Unkapanı (Atatürk) Köprüsü

• Haliç Köprüsü

• Vatan Caddesi

• Millet Caddesi

• Fevzipaşa Caddesi

• D 100 Kuzey Güney Yol

• Türkeli Caddesi

• Aksaray Caddesi

• Namık Kemal Caddesi (İDO'ya gidiş geliş yapan araçlar)

• Orgeneral Nafiz Gürman Caddesi

• Kızılelma Caddesi

• 10. Yıl Caddesi

• Sahil Kennedy Caddesi Samatya Güney Yenikapı etkinlik alanı dönüşleri, Sahil Kuzey Kennedy Caddesi Samatya çıkışlarından gidiş gelişli Havuzlu Kavşağa kadar.

• Küçük Langa Aralığı Caddesi

Kaynak: anka