(ANKARA) - İsrail ordusu, düzenlediği kara harekatıyla Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirdiğini bildirdi.

ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN'DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN 'İLK ADIM'I ATMALISINIZ" ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN'DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN 'İLK ADIM'I ATMALISINIZ"

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "162'nci Tümen liderliğindeki İsrail Savunma Kuvvetleri güçleri bu gece (Pazartesi) Şin Bet ve Amman'ın istihbarat rehberliğinde Doğu Refah'ta sınırlı alanlarda Hamas terörist altyapılarına karşı hedefli faaliyetlere başladı. Operasyon kapsamında Gazze tarafında, Refah'ın doğusundaki Refah geçişinde operasyonel kontrolü sağladı. Pazar günü bu geçitten Kerem Şalom geçidine roket atılmış, bunun sonucunda 4 İsrail Savunma Kuvvetleri askeri ölmüş ve daha fazlası da yaralanmıştı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Operasyon kapsamında  Hamas'a ait terörist hedeflere saldırarak imha etmiş, operasyon sırasında şu ana kadar yaklaşık 20 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Kaynak: anka