(GİRESUN) - Giresun Belediyesi, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara yardımcı olmak için mezbahanesinde ücretsiz kesim hizmeti verecek. Belediye, kurban kestiren vatandaşların kendilerine vereceği etlerden pişirilen yemekleri de ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Giresun Belediyesi Mezbahanesi’ndeki kesimler hijyen kurallarına ve dini şartlara tamamen uygun şekilde gerçekleştirilecek ve 4 günlük Kurban Bayramı boyunca devam edecek.

Başkan Fuat Köse, kesim işlemlerine başlamak için tüm önlemlerin alındığını belirterek, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini en rahat ve güvenilir şekilde gerçekleştirebilmeleri için belediye mezbahanesinde kurbanlarını kestirebilirler. Ücretsiz ve hijyenik bir ortamda vatandaşlarımızın kurbanları kesilerek kendilerine teslim edilecektir. Şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Aşure bereketi Tepebaşı’nda paylaşıldı Aşure bereketi Tepebaşı’nda paylaşıldı

Ücretsiz kesim hizmetinden yararlanmak için randevu sistemi uygulanmayacak ve sıra usulüyle kesimler yapılacak.

İhtiyaç sahiplerine destek

Giresun Belediyesi, kurbanlarını kestiren vatandaşların etlerini belediyeye vermeleri halinde bu etlerden pişirilecek yemeklerin de ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağını duyurdu. Karardan yararlanmak isteyen vatandaşların, 05304877028 nolu destek hattını arayarak talebini iletebileceği bildirildi.

Köse, “Toplumun her kesimine eşit hizmet etmek ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak belediyemizin öncelikli görevlerinden biridir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın belediyemize ulaştıracağı kurban etlerinden pişirilecek olan etleri toplumumuzun ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, bayram sevincini onlarla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Mezarlıklar bayrama hazırlanıyor 

Belediye ekipleri, sorumluluk sahasında bulunan mezarlıklarda bakım-onarım ve temizlik çalışmalarına ise devam ediyor Ekipler, Yeni Mezarlık ve Samanlıkkıranı Mezarlığı’nın yanı sıra Çaykara, Aydınlar, Yalı, Erikliman, Seldeğirmeni, Teyyaredüzü, Cumhuriyet, Küçükköy, Kayadibi ve Kavaklar Mahalle mezarlıklarını bayrama hazırlıyor. 

Kaynak: anka