Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltmaya çalışıyorlar" ifadelerine yer verdi. Zeyrek bu paylaşımın ardından bir video yayınlayarak "Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından MASKİ'ye 130 milyon TL, Manisa Büyük Büyükşehir Belediyesi'nden de 480 milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor" iddiasında bulundu.

Ferdi Zeyrek, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Manisa’nın geleceğinden, tüyü bitmemiş yetimin hakkından yiyenlere sesleniyorum, şehrimizden ellerinizi çekin. Biz yoksak hizmet de yok diye giderayak Manisalı hemşehrilerimin kasasına el uzatanlar bilsinler ki, halkımızın bir kuruşunu daha size hibe etmeyeceğiz. Gerekeni yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Orhan Sümer: "Ekonomiyi batırıp seçimleri kaybedince belediyelere çökmeye başladılar" Orhan Sümer: "Ekonomiyi batırıp seçimleri kaybedince belediyelere çökmeye başladılar"

Zeyrek, paylaşımın ardından yayınladığı videoda şunları söyledi:

"Pazartesi sabahından itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde olağanüstü bir hareketlilik var. 5 yıldır sayılı bir şekilde görevinde olan belediye başkanı sabah saat 10.30'da belediyeye geldi. Şu anda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kasasında bulunan paraları bazı kişilere ödeme yapmak istiyor. Ve bu ödemeyi yapmak istediğinde öncelikle MASKİ'ye 130 milyon TL, Manisa Büyük Büyükşehir Belediyesi'nden de 480 milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor. Ve bu ödemeye imza atmak istemeyen öncelikle Mali İşler Daire Başkanı bu ödemeye imza atmak istemedi. Kendisine dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Daha sonraki muhasebede çalışan arkadaşlar bu ödemeye imza atmak istemediler. Kendilerine tekrardan dik duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bunun sonrasında Cengiz Ergün, bu kişileri çağırdı ve görevlerinden aldı. Daha sonra bu görevi dört farklı kişiye daha tebliğ etti. O dört kişi de bu belgeye imza atmak istemedi. Onlara da teşekkür ediyoruz. Başka bir çıkar yol bulamayınca Genel Sekreter Yardımcısı'nı mali işlere atama yapmak istedi. Dün akşam itibariyle bu kişiye imza attıracaktı. O kişi ilk başta onu kabul etti. Ama bunun yasal sorumluluğunu görünce o da imza atmak istedi. Ve bugün sabah itibariyle de muhasebe bölümündeki hiçbir arkadaşım işe gelmeyerek de Cengiz Ergün'ün bu usulsüz işlerine ortak olmak istemediler.

"CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA DİLEKÇEMİZİ SUNDUK"

Şu anda da avukatlarımızla birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nı 'görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddiası' ile dilekçemizi sunduk. Savcılık dilekçemizi kabul etti. Yangından mal kaçırıcısına bu ödemeyi yapma isteğinin neden olduğunu gerçekten anlayabilmiş değilim. Göreve geldikten sonra faturaları açıp inceleriz, eğer yapılması gereken bir ödemeyse tabii ki biz yaparız. Kimseyi mağdur etmeyiz. İlk gün söz verdiğimiz gibi; artık rant değil halka hizmet edeceğiz. Halkımızın parasını daha göreve gelmeden nasıl sahip çıktıysak 5 yıl boyunca da devletimin parasını, halkımın parasına kendi paramdan daha çok sahip çıkacağım ve halkımın parasını bu şekilde hunharca hiç edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğim. Geçmişe dönük de eğer ki bu tip usulsüzlükler varsa bunların da karşısında dimdik duracak olan Ferdi Başkan geliyor."

Kaynak: anka