'Falafel nedir ve nasıl yapılır?', 'Falafelin malzemeleri neler ve tarifi nedir?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Bir yemek programında falafel yapımı, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Falafel, humus ve künefe gibi artık tüm Orta Doğu'ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur. Detaylar haberimizde...

FALAFEL YAPILIŞ TARİFİ

Nohudu mutfak robotundan geçirin. Maydanoz, biber, sarımsak ve nohudun yarısını robotta iyice karıştırın. Bir kaseye aktarıp nohudun diğer yarısını da ilave edin. Un, kimyon, kişniş, karabiber, karbonat, tuz ve pul biberi ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak top şekli verin ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Sos için bütün tahin, yoğurt, limon suyu, maydanoz ve tuzu bir kasede karıştırın ve falafel ile servis yapın.

FALAFEL NASIL YAPILIR?

Nohutu 1 gece önceden ıslatıp, ertesi gün düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, yumurta ve susamla birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. Maydanozu ince kıyıp içine ekleyin. Rendelenmiş soğanı, sarmısağı, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. 8 adet büyük köfte yapın. Izgara veya yağsız yapışmaz yüzeyli tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile her iki yüzünü 4 dakika pişirin. Maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.

FALAFEL MALZEMELERİ

* 2 su bardağı nohut
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı susam
* Yarım demet maydanoz
* 3-4 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* Bir buçuk su bardağı galeta unu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Pulbiber
* Karabiber
* Kızartmak için:
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Servis için:

* Maydanoz
* Domates


Bu haber hakkında düşüncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz!