GENÇAĞA KARAFAZLI

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ARAS: “19 MAYIS ATATÜRK’ÜN DOĞUM GÜNÜM DEDİĞİ TARİHTİR” MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ARAS: “19 MAYIS ATATÜRK’ÜN DOĞUM GÜNÜM DEDİĞİ TARİHTİR”

(RİZE) - Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Altınordu Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de yeşil alanı yeniden yol yapmayı planladığını belirterek “Yeni Mahallemizde yeşil alan yok. İnsanların oturup nefes alacağı yerlerin sayısı artırılmalı. Ancak yeni seçilen Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, ‘söz verdim’ diyerek yeşil alanı yeniden yol yapmak istiyor. Bu alanın yeşil alan olarak kalmasının doğru olacağını savunuyoruz” dedi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Yeni Mahalle’de önceki dönemde bir sokağın kapatılarak yeşil alan ve yürüyüş yolu olarak düzenlenen alanın yeniden yol yapılmak istenmesine tepki gösterdi. ve yürüyüş yolu olarak düzenlemesinin ardından; Altınordu Belediyesi Başkanı Ulaş Tepe’nin şimdilerde yeşil alanı tekrar yola çevirmek istemesine tepki gösterdi. 

“İNSANLARIN OTURUP NEFES ALACAĞI YERLERİN SAYISI ARTIRILMALI”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Yeşil alan yol olmamalı. Yeni Mahallemizde yeşil alan yok. İnsanların oturup nefes alacağı yerlerin sayısı artırılmalı ancak yeni seçilen Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ‘söz verdim’ diyerek yeşil alana yeniden yol yapmak istiyor. Okullar bölgesi olan alanın yeşil olarak kalmasının doğru olacağını savunuyoruz. 

“YENİ MAHALLEYE YEŞİL ALAN GEREKSİNİMLERİ VAR YEŞİL ALANA DOKUNMAYIN”

İlçemizde halkın beklentileri var. daha fazla yeşil alan isteniyor. Bu zamana kadar burası yol için olsun diye açıklama, talep olmadı. Şimdi kimler yeniden yol istiyor açıklanmalı. Burada yolun yeşil alan yapılması trafik sorunu yaratmadı. Araç bakımından hareketli bir sokak değildi. Ayrıca borçların da olduğu bir dönemde, gereksiz yeni bir masrafa anlam veremiyoruz. Burası yol iken yeşil alan yapılırken, şimdi yeniden yol yapılırken de imar değişikliği yapılması gerekmiyor mu, imar değişikliği yapıldı mı? Bu durum bir gerçeği ortaya çıkardı. Kent Konseyi bir zorunluluk böyle projeler tartışılmalı belediyeye meclisteki tartışmalar çoğunluk oylarıyla oldu bitti ye getirilebiliyor. Dün de bugün de Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan budur. Altınordu Belediyesi aynı hatayı yapmamalı. Yeni Mahalle halkına anket mi yapıldı, orada dinlenenlere mi soruldu ya da trafik müdürlüğünden bir araştırma sonucu mu alındı. Kısacası yeni mahalleye yeşil alan gereksinimleri var, yeşil alana dokunmayın.”

 

Kaynak: anka