DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İl Seçim Kurulu'na başvurunun zamanında yapılamadığı iddialarına İl Seçim Kurulu teslim tutanağını paylaşarak son verdi. DEM Parti’den iddialar sonrası yapılan paylaşımda; "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" notuyla İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan alınan aday listesi teslim tutanağını paylaşıldı.

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İl Seçim Kurulu'na başvuruyu geç yaptığı bu nedenle de başvurunun kabul edilmediği iddia edildi. İddialar üzerine DEM Parti’nin X hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denildi.

Ancak, yapılan açıklamaya rağmen iddialar devam etti. Parti avukatlarının geç saatlere kadar İl Seçim Kurulu’nda kalması da kafaları karıştırdı. DEM Parti, tartışmaları bitirmek için yeni bir açıklama yaptı. Parti’nin X hesabından İl Seçim Kurulu’ndan alınan aday listesi teslim tutanağı paylaşıldı.

DEM Parti’nin paylaşımı şöyle:

"Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun"

Tutanakta yer alan bilgiye göre; DEM Parti'nin başvurusu saat 16.55'te alındı, incelemeler 17.14'te tamamlandı.

Kaynak: anka