(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Cumhurbaşkanı bu tasarruf tedbirlerine uyacak mı? Dün Meclis'e geldi, şöyle bir arabalarının değerine baktım 1 milyar civarında. Ocak-Nisan aylarında Cumhurbaşkanı tarafından yapılan harcama 3 milyar 825 milyon TL olmuş. Harcama limitini beyefendi aşmış. Nisan ayında günde 3 bin 117 asgari ücretlinin maaşını tüketmiş, 5 bin 300 emekli maaşını tüketmiş. Neden bu tasarruf saraya uğramıyor sormak isterim?" ifadelerini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Muhsin Şentürk’ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmasını eleştiren Başarır, "Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay 3 Ceza Dairesi Başkanı. Skandal buradan başlıyor. Belki de Cumhuriyet tarihinde yargıda en büyük skandallardan birisini yaratan yüksek hakim. Seçilmeli miydi? 5 aday gösterildi geçen dönemde, bu dönemde en yüksek oyu alan üye atanmadı. Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan, Anayasa'yı ayaklar altına alan bir hakimi siyasal pazarlıklar sonucu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atıyoruz, utanç verici" değerlendirmesinde bulundu. 

"CUMHURBAŞKANI 5 BİN EMEKLİ MAAŞINI TÜKETMİŞ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi'ni hatırlatan Başarır, CHP'li belediyeleri tasarruf yapmaları konusunda uyardıklarını belirtti. Başarır, şunları söyledi:

Edirne'de kaçakçılara darbe Edirne'de kaçakçılara darbe

"Araçların çoğu satışa çıktı görüyorsunuz, araç kiralamanın sayısı minimum seviyeye düştü. Artık müdürler, başkan yardımcıları lüks ya da normal araçlarla işinden evine, evinden işine gitmeyecek ama ben merak ediyorum, Cumhurbaşkanı bu tasarruf tedbirlerine uyacak mı? Dün Meclis'e geldi, şöyle bir arabalarının değerine baktım 1 milyar civarında. Ocak-nisan aylarında Cumhurbaşkanı tarafından yapılan harcama 3 milyar 825 milyon TL olmuş. Harcama limitini beyefendi aşmış. Nisan ayında günde 3 bin 117 asgari ücretlinin maaşını tüketmiş, 5 bin 300 emekli maaşını tüketmiş... Neden bu tasarruf Saray'a uğramıyor sormak isterim?" 

"DEVLET İKİ PARTİ VE TARİKATLAR ARASINDA BÖLÜŞÜLÜYOR" 

Başarır, Ayhan Bora Kaplan'a ilişkin 4 emniyet görevlisinin gözaltına alındığına işaret ederek, "Görüyoruz ki Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan birbirlerine karşı şifreli konuşmalara devam ediyor. Ya çıkıp açık açık konuşun, sorun nedir? Devleti iki parti ve bazı tarikatlar bölüşmeye çalıştığı için bir güç savaşı yaşanıyor" diye konuştu. 

"BİRBİRİNİZE GİZLİ MESAJ YOLLAMAYIN"

TBMM'de komisyon kurulması ve konunun araştırılması gerektiğini söyleyen Ali Mahir Başarır, "Süleyman Soylu ile ilişkilerini, emniyetle olan ilişkilerini, Sinan Ateş bağlantılarını gelin ortaya koyalım. Bunu Meclis araştırsın, hiç kavga etmeyin. Kukla, kukla yardımcısı birbirine gizli mesajlar yollamayın" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: anka