Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "23 Nisan 1920'de, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde hayata geçirilen ve millet egemenliğini esas alan bu siyaset, hepimiz için vazgeçilmezdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizden emanet aldığımız bu vatanı koruyup kollamak boynumuzun borcudur" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, mesajında şunları kaydetti:

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete devredilmesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104'üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Osmanlı devletinin payitahtı İstanbul, 16 Mart 1920'de işgal edilmişti. TBMM’nin açılması, İstanbul'un işgal edilmesinden bir ay sonrasında gerçekleşmiştir. Başkenti işgal edilmiş bir devlette hükümetin varlığından bahsetmek mümkün değildir. İşgal nedeniyle İstanbul hükümetinin tamamen devreden çıkmasıyla, millet egemenliğinin yegâne temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi dönemi resmen başlamıştır.

Millet iradesini hayata geçirme hedefiyle yola çıkan Gazi Mustafa Kemal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 23 Nisan 1920'de Cuma günü Kur'an-ı Kerim ve dualarla açtı.

Düşmanın Polatlı'ya kadar yaklaştığı o günlerde bu Meclis, İstiklal Savaşı'nı başarıyla yönetmiş ve büyük fedakârlıklarla milli egemenlik korunarak Türk milletinin bağımsızlığı kazanılmıştır.23 Nisan 1920'de, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde hayata geçirilen ve millet egemenliğini esas alan bu siyaset, hepimiz için vazgeçilmezdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizden emanet aldığımız bu vatanı koruyup kollamak boynumuzun borcudur.

Bu vatan borcunu yerine getirmek ancak milli plan ve projeler ile mümkündür. Bugün bağımsızlığın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün sigortası olan BTP, Atatürk'ün tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik hedefini gerçekleştirebilecek tek siyasi partidir. Bu duygularla millet egemenliğinin yıl dönümü olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında tüm gazi ve şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

 

Bakan Güler'den haritacılara ziyaret Bakan Güler'den haritacılara ziyaret
 

Kaynak: anka