ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARALAR: “19 MAYIS’IN ÖNEMİNİ YENİ NESLE DAHA DERİNDEN AKTARMALIYIZ” ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARALAR: “19 MAYIS’IN ÖNEMİNİ YENİ NESLE DAHA DERİNDEN AKTARMALIYIZ”

(BİLECİK)- Bozüyük'te gelenek ve görenekleri yaşatmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek için her yıl düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke Köyü’nde yapıldı.

Her yıl 6 Mayıs'ta düzenlenen ve Aksutekke Köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve Aksutekke Köyü sakinleri katıldı.

Başkan Bakkalcıoğlu beraberindeki Bilecik CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret etti.

Aksutekke Köyü sakinleri ve davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırrellez'i kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi.

Şenlikte vatandaşlar, yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Etkinlikte konuşan Aksutekke Köyü Muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs'ta kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri de halat çekme yarışmasına katıldı.

Kaynak: anka