Keşan'da uyuşturucu operasyonu! Keşan'da uyuşturucu operasyonu!

(İSTANBUL) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da “milliyet farkı” ücreti alan Limak Lara Deluxe Hotel’e 54 bin 694 lira idari para cezası verildiğini ve firma tarafından alınan ücret farkının iade edildiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün basın toplantısı düzenledi. Bu yılın ilk çeyreğini kapsayan turizm verilerini değerlendiren Ersoy, turizm pazarında birinci sırada İran’ın, ikinci sırada Almanya’nın, üçüncü sırada ise Rusya Federasyonu’nun yer aldığını aktararak “Ortalama kalış sürelerinde yeni sisteme göre değişiklikler oldu. Bu yıl ilk çeyrekte 11,1 ortalama kalış süresi gerçekleşti. Pandemi öncesi rakamlara yaklaşmaya başladık. Yıl sonu için ortalama 9,7’lik kalış süresi hedefimiz vardı. İlk çeyrek 11,1 olarak gerçekleşti” bilgilerini verdi.

“FORMULA 1’İN TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİ SÜRECİ BAŞLAYACAK”

Gündemdeki konulara da değinen Bakan Ersoy, Formula 1 sahasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu anımsattı. Ersoy, “Nisan ayı içerisinde ihale süreci gerçekleşti ve başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftasında yer teslimleri yapılacak. Mevcut kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devir teslim gerçekleştirilecek. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili süreç başlayacak” diye konuştu.

“BOOKİNG.COM SİTESİNİ BAKANLIK ENGELLEMEDİ”

Antalya’da “milliyet farkı” ücreti almasıyla gündeme gelen Limak Lara Deluxe Hotel ile ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Ersoy, firmaya 54 bin 694 lira idari ceza kesildiğini ve firma tarafından haksız yere alınan ücret farkının iade edildiğini açıkladı.

Ersoy, “www.booking.com” internet sitesinin faaliyetlerinin Türkiye’de bakanlık tarafından engellendiği iddialarına ilişkin de “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından vergi ödemediği ve haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle booking.com hakkında 2015’te bir dava açıldı. 2017’de mahkeme ihtiyati tedbir kararı aldı ve davaya ilişkin karar 2019’da çıktı. Mahkeme, ‘Haksız rekabet var’ kararı ile booking.com’un 500 bin lira teminat yatırması karşılığında ihtiyati tedbiri kaldırma kararı verdi. Kararda, şirketin vergi ödemediği ve iş yeri açmak için gerekli izinleri almadığı belirtilirken dijital ve sabit iş yeri açma yoluyla faaliyette bulunarak idari ve hukuki denetimlerden kaçındığı ifade edildi. Özetle mahkeme demiş ki, Türkiye’deki vergi mevzuatlarına, ticari ve tüketici kanunlarına uyumlu bir şekilde çalışmayı kabul ediyorsanız çalışabilirsiniz. Aksi takdirde faaliyet gösteremezsiniz. Sonuçta bakanlık tarafından yapılmış bir engelleme yok. TÜRSAB tarafından açılmış bir dava ve kesinleşmiş bir mahkeme sonucu var.”

 

Kaynak: anka