MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma mücadelemiz kamçılanmıştır. 14. Olağan Büyük Kurultayımızda parti tüzüğümüz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun olarak değiştirilmiştir. Özellikle her birimizin hissesine düşen vazife, ortamı bulandıran çarpık zihniyetlerin kara propagandalarına aldırmadan, arkamıza bakmadan hızlı adımlarla yürümektir.

Özel: 'Barış ve İyi İlişkileri Savunmamız Lazım' Özel: 'Barış ve İyi İlişkileri Savunmamız Lazım'

Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza en kalbi selamlarımı iletiyorum. Tüm iyi niyetimle ülkemizin ve partimizin bahtının açık olmasını diliyorum. İnsanından kopan siyasetçinin kaderi sonunda dibe çakılmaktır. Siyasetin ekseni akıl, enerjisi ahlaktır. Bulmayı amaçladığımız hazine milletimizin vicdanındadır.

Yeni Anayasa çağrısı

Ters akıntılara göğüs germeliyiz. Türk siyaset yapısını taleplere göre yeniden ele almalı, yeni anayasa ile taçlandırmalıyız. Türk devrinde insanımızın mutlu olacağı dönemin kapılarını el birliği ile açmalıyız. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara cevaplar hazırlayarak kalıcı reformları hayata geçirmeliyiz. Fiyat ve finansal istikrarı artırarak, adil ve insani paylaşımı canlandırarak Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız.

Bunu yapacak irade MHP ve Cumhur ittifakında mevcuttur. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız. Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak vatanı. Farklı başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelere Türkiye'yi bir adım öteye götüremez.

MHP Türkiye'nin elde ettiği demokrasiye gönülden bağlıdır. Temel hak ve hürriyetlere saygı duymaktadır MHP. Hukukun üstünlüğüne inanmaktadır. Din ve vicdan özgürlüğünü savunmaktadır. Geleceğin süper gücü Türkiye'dir. İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053'te bu ideal gerçekleşecektir.

'31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren bir iktidar yapısı yoktur'

1-14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin ardından 10 sonra milletimiz sandık başına gitmiştir. Seçimsiz geçilecek 4 yılın önü açılmıştır. Seçim sonuçlarının hayırlı olması temennimizdir. Yerel seçimlerde özne adaylar olduğu halde, genel seçimlerde adaylardır. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart seçimlerinden sonra rota değiştiren bir Türkiye yoktur. Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindendir. Türkiye'de iktidar tekdir o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Şımarıklığın alemi yoktur. Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri muktedirdir. 2- 31 Mart'ta seçimlere katılım oranı düşüktür. 31 Mart'ta 13 milyon vatandaşımızın sandığa gitmediği ortadadır.

Editör: Balcan Hande