(ANTALYA)- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Süt Projesi ile bugüne kadar kent genelinde 26 bin 103 çocuğa 3 milyon 70 litre süt dağıtımı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz enstrüman kursları açıyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz enstrüman kursları açıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, çocukları sağlıklı ve güvenli süt ile buluşturmak için 3 Temmuz 2020'de gerçekleştirdiği ilk süt dağıtımıyla başlayan Halk Süt Projesi, 4’üncü yılını doldurdu. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar şehrin 19 ilçesinde 2-5 yaş arası çocukları ücretsiz süt ile buluşturan proje, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Proje ile sağlıklı nesillerin yetişmesine de katkı sağlamak hedefleniyor.

3 milyon litre süt dağıtıldı

Sağlıklı ve hijyenik şartlarda paketlenerek ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerin çocuklarına her ay 8 litre süt, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından teslim ediliyor. Projeden bugüne kadar 26 bin 103 çocuk faydalanırken, 3 milyon 70 litre süt dağıtımı yapıldı. Halk Süt Projesi’nde 2024 yılı içerisinde ise 9 bin 498 çocuk, 381 bin 896 litre süt dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Kaynak: anka