KEMAL ONUR ATALAY

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray’da bir alışveriş merkezini ziyaret etti. Ziyaret esnasında Aksaraylı bir vatandaş, "Normalde ben MHP’liyim ama her daim yeniliklerin başa gelmesini isterim. Ben açık konuşurum, ben kimseden korkmam... Yeniliklerin yapılması için iktidarların değişmesi lazım " diye konuştu.

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, bugün bir alışveriş merkezinde çalışan esnafı ziyaret etti. Ziyarete; CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir ve teşkilat üyeleri de eşlik etti. CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Demir, vatandaşlara bir önerilerinin ya da eleştirilerinin olup olmadığını sordu. 

"BELEDİYENİN TEMEL HİZMETLERİNDEN DAHİ EKSİK KALAN BİR AKSARAY VAR"

Değişime ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Demir, girdiği kıyafet mağazasındaki esnafa, "İktidarın uzun yıllardır bir yorgunluğu yıpranmışlığı var. Özellikle son dönemlerde ne yazık ki biz nereye gitsek dert dinliyoruz" dedi. Pantolonların güncel fiyatını soran Demir, 900-1000 lira arasında satıldığı yönünde yanıt aldı. Ziyaretleri esnasında Pelinsu Yıldırım Demir şunları söyledi:

"900 lira olan bu pantolonlar bundan çok değil, 2 yıl önce, 1 yıl önce 350, 400 TL’ydi. Hiç durmadan sürekli zam zam zam. Enflasyon deseniz zaten en büyük halk düşmanı olan şey. Enflasyon, toplumda çürümeye sebebiyet verir, iyi gitmiyor. Bunu hepimiz görüyoruz. O yüzden değişim şart. Biz de çok istekliyiz. Yani çalışmak istiyoruz, hevesliyiz. Çok güzel bir ekibimiz var, projelerimiz hazır. Takdir ederseniz güzel şeyler yapmak istiyoruz. Sadece ekonomi de değil yani Aksaray’ın, çok yerel sorunu var. Belediyenin temel hizmetlerinden dahi eksik kalan bir Aksaray var. Yani çok lüks geliyor artık belediyeden işte sosyal kültür anlamda bir şeyler talep etmek. Ya da sosyal yardım anlamında sosyal ve belediyecilik anlamında bir şeyler talep etmek bize çok lüks geliyor. Artık biz diyoruz ki, 'trafiğimizi çözsün yeter tamam', 'Yollarımızı yapsın yeter. Şu musluktan su içelim yeter'. Biz artık o noktadayız maalesef ama bunu hak etmiyoruz. Yani Aksaray’ın insanları bunu hak etmiyor, çaresiz ve çözümsüz de değil. Biz alternatif olarak buradayız."

"NORMALDE BEN MHP'LİYİM AMA HER DAİM YENİLİKLERİN BAŞA GELMESİNİ İSTERİM"

Aksaraylı bir vatandaş Demir'e, "Bir kadın olarak, başkan olmanıza çok mutlu olurum. Sizi görünce söylemek istedim. Umarım hakkınızda hayırlısı olur inşallah" dedi.

Başka bir Aksaraylı vatandaş ise şunları söyledi:

"Sizleri iktidarda tutan bizleriz, halk olarak sizin yaptığınız yenilikler, gençlere planlar, projeler bunları desteklediğiniz zaman bir adım ilerlersiniz. Normalde ben aile boyu MHP’liyim ama her daim yeniliklerin başa gelmesini isterim. Ben açık konuşurum, ben kimseden korkmam. Şimdi de şöyle söyleyeyim. Tayyip Erdoğan’ın kendine göre yaptığı yenilikleri de var. Açık konuşayım, iyisi de var, kötüsü var. Yapılan gözükenler de var, gözükmeyen de var. Şimdi bizim halkımıza, devlet ya da parti yardım etsin mesela bir ton kömüre kanıyorlar. Ama yeniliklerin yapılması için iktidarların değişmesi lazım ve yeni nesil önüne geçmesi lazım. Bunların önüne geçmesi içinde halkın bir araya gelip, gözünü açması lazım. Ben Gürcistan’da yaşadım, Kıbrıs’ta yaşadım. Vergi çok yüksek tavanda. Halk geride kalıyor, Aksaray için de evet altyapı düşük. Aksaray’ın yolları yarım mesela, bir yarısını yapıyor diğeri çöküyor. Kentsel dönüşüme girdi. Ben su arıtma cihazı satıyorum normalde suyun içindeki mineraller oluştuğundan Aksaray’ın suyu çok kireçli. Bunu klorla inceltmeye çalışıyorlar. Su depolarında ve su depolarını yıkadıkları zaman da 15 gün sular kesiliyor. Yani bir mahalle mahalle her sene bir mahalleden başlarlar, 12 ay boyunca devam ederler. Bunu yapmamaları için Mamasın Barajı'nda su var gelmiyor. Gelse de yetmiyor."

"AKSARAY'A ÖĞRENCİ ŞEHRİ VE GENÇ ŞEHRİ KİMLİĞİ KAZANDIRMAK İÇİN CİDDİ PROJELERİMİZ VAR"

Ziyaretleri bittikten sonra açıklama yapan CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, "Bir hayalim var diyerek yola çıktım. Bu hayal, bu şehrin kadınlarının hayali. Bu hayal, bu şehrin gençliğinin hayali. Genç arkadaşlarımızla bir araya geldik ve gerçekten gördüm ki aynı şeyleri hayal ediyoruz. Gençliğin sıkıntısı, Aksaray’da sosyal kültürel anlamda gençlere yeterli kıymetin verilmemesi. Kafeler Caddesi'ne sıkıştırılmış bir gençliğin olması, bir sosyal kültürel etkinliğin olmaması, bizler Yılmaz Hoca'mızın Eskişehir'ini burada örnek alıyoruz. Aksaray’a öğrenci şehri ve genç şehri kimliğini kazandırmak için oldukça ciddi projelerimiz var. Bu konuda kendimize güveniyoruz" dedi.

Kaynak: anka