(EDİRNE) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi, 26 Mayıs Pazar günü "İstanbul'un fethi Edirne'den başlar" programı düzenleyecek.

AGD Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş, dernek binasında yaptığı açıklamada, programın saat 18.00’da Tophane Bayırı mevkiinden başlayacağını söyledi. İriş, temsili Fatih Sultan Mehmet’in atı üstünde, hocası Akşemseddin ve yeniçerilerle birlikte mehter takımı eşliğinde Selimiye Meydanı'na kadar "Fetih Yürüyüşü" yapılacağını kaydetti.  İriş, ''Fetih Yürüşü'' porgramına ilişkin detaylar ilgili şunları aktardı:

Limak’ın Bodrum’daki projesine yöre halkı tepki gösterdi: “Hukuki mücadeleyi başlatacağız” Limak’ın Bodrum’daki projesine yöre halkı tepki gösterdi: “Hukuki mücadeleyi başlatacağız”

"Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak 2006 yılından beri, milletimizin hislerine tercüman olmak adına, İstanbul’un fethini Edirne’den başlayarak kutluyoruz. Sultan Fatih’in fetih yoluna çıkışını sembolize eden 'İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar' programını, tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu yerde, Tophane bayırından başlatıyoruz. 'Fetih Yürüyüşü' adını verdiğimiz programda, önde temsili olarak atı üzerinde Fatih Sultan Mehmet Han, Akşemseddin ve alpler, arkalarında Mehter Takımı ve onlara eşlik eden halkımızla, Selimiye Meydanına kadar yürüyoruz. Program, Kuran tilaveti ile başlıyor mehter konseri ile nihayete eriyor."

 

Kaynak: anka