Ağbaba: "Sorun Kılıçdaroğlu'nun Elektriğinin Kesilmesi Değil Ülkenin Elektriğini Kestiler"
"YAPILACAK İLK SEÇİMDE BUNLAR GİDECEK"
Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tüketici güven endeksinin ülke tarihinin en düşük seviyeye indiğini açıkladığını belirterek, "Mart ayında 72,5 olan tüketici güven endeksi Nisan ayında 7,3 puan azaldı ve 67,3’e geriledi. Bu oran 2018 24 Haziran seçimlerin 91,1 puandı. TÜİK bile tüketicinin güven endeksinin bittiğini, güvenin yok olduğunu söylüyor. Bu da AKP’nin seçimi geciktirmesinin anlamını ortaya koyuyor. Yapılacak ilk seçimde bunlar gidecek" dedi.
"15 MİLYON İNSANIN YAŞADIĞI EVDE ELEKTRİK YOK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesine de değinen Ağbaba, şunları söyledi:
"Genel Başkanımız faturayı ödemediği için dün itibarıyla evinin elektriği kesildi. Sorun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesinde değil. Maalesef ülkenin elektriğini kestiler. Şalteri indirdiler.
Mesele keşke sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği olsaydı. 3 milyon 449 bin 344 evde yani yaklaşık 15 milyon insanın yaşadığı evde elektrik yok. Yüzde 400 zam gelmiş elektriğe. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bunu ülkenin gündemine sokmak, o 3 milyon 449 bin evden haberi olmayan, hükümetin gözüne sokmak, kulağına sokmak için bu direnişi yapıyor."
"EMEKLİYE BİR BAYRAM İKRAMİYESİ DAHİ ÇOK GÖRÜLDÜ"
Ağbaba açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bayramda ikramiyeye zam gelecek, dediler. Milyonlarca emekli bayram ikramiyesi zammı ile umutlandırıp daha sonra ikramiye artışları gündemimizde yok dendi. 13,6 milyon emekli ve hak sahibine bir bayram hediyesi dahi çok görüldü. Emekli bayram ikramiyeleri ilk olarak 2018 yılında bin TL olarak verilmeye başlandı. Aradan geçen 5 yıl içinde emekli bayram ikramiyelerine sadece geçen yıl yüzde 10’luk yani 100 TL zam yapıldı. 100 TL’nin bir anlamı yok, bir gıda kolisi ya da bir kilo yağ alamıyorsunuz. Her şey ateş pahası, zam gelmeyen bir şey kalmamış ama zam gelmeyen tek şey emeklinin bayram ikramiyesi. Sadece bir yılda gıda enflasyonu yüzde 70 resmi enflasyon ise yüzde 61 oranında arttı. Türkiye’de yaklaşık 8 milyon emekli ve hak sahibi asgari ücretin altında maaş alıyor. 3 milyon 998 bin dul ve yetim aylığı alanların içinde halen 600-700 TL aylık alanlar bulunmaktadır. Bir diğer deyişle emekliler ve hak sahipleri bu bayramı da açlık sınırının altında karşılamaktadır.
“30 BİN ESNAF İFLAS ETTİ”
Ülkede iflas tsunamisi yaşanıyor. 2022 yılında iflas tsunamisi yaşanmaya devam ediyor. Bu yılın ilk üç ayında 30 bine yakın esnaf kepenk kapatmıştı. İflaslardaki artış şirketlere de sıçramış durumda. 2022 yılının ilk üç ayında 3 bin 159 şirket, 6 bin 678 gerçek kişi ticari işletmesi iflas ederek kapandı. Toplamda 9 bin 837 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi bu yılın ilk üç ayında kapandı. Yılın ilk üç ayında 30 bin esnaf iflas etmiş, 9 bin 837 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi iflas etmiş."
Bunlar da ilginizi çekebilir