(ANKARA) - AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna Konferansı açılış konuşmasında Ukrayna ile AB arasında üyelik müzakerelerinin ay bitmeden başlaması gerektiğini söyledi, Ukrayna’ya 1,9 milyar euro yardım edeceklerini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Ukrayna Konferansı’nda konuştu. Von der Leyen, açılış konuşmasında Ukrayna’ya 1,9 milyar euro sağlayacaklarını açıkladı.

Von der Leyen konuşmasına, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali başlayalı 900 gün geçtiğini hatırlatarak başladı ve AB’nin Ukrayna’ya desteğini bir kez daha ilan etti. Von der Leyen, "Rusya'nın geniş çaplı işgalinin başlamasının üzerinden neredeyse 900 gün geçti. Ancak tehlikeler ilk günkü kadar ortada. Bu çatışmada iki tarafın da neyi savunduğunu biliyoruz. Rusya, Ukrayna'yı bitirmek için savaşıyor. Ukrayna, savaşı bitirmek için savaşıyor. Rusya geçmiş için savaşıyor. Ukrayna daha iyi bir gelecek için savaşıyor. Rusya yok ediyor. Ukrayna ise kendini savunuyor” ifadelerini kullandı.

G7 Zirvesi’nde Rusya’nın dondurulan varlıklarından Ukrayna’ya yardım konuşulacak

“Putin başarısız olmalı. Ukrayna galip gelmeli. Biz de Ukrayna'nın küllerinden doğmasına ve kendi geleceğinin efendisi olmasına yardımcı olmalıyız” diyen AB Komisyonu Başkanı, G7 zirvesinde Rusya’nın dondurulmuş varlıklarından Ukrayna’nın nasıl faydalanabileceğini tartışacaklarını belirtti.

Macaristan, Ukrayna'ya yönelik tutumu nedeniyle AB toplantısı başkanlığından çıkarıldı Macaristan, Ukrayna'ya yönelik tutumu nedeniyle AB toplantısı başkanlığından çıkarıldı

Von der Leyen, konuşmasının sonunda Ukrayna’nın AB’ye üyelik müzakerelerinin ay bitmeden başlaması gerektiğini belirterek, “Ukrayna belirlediğimiz tüm adımları yerine getirmiştir. İşte bu nedenle AB'nin bu ayın sonuna kadar Ukrayna ile katılım müzakerelerine başlaması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: anka