(İSTANBUL) - Boğaziçi Üniversitesi, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde 'Türkiye’de Japonya Çalışmaları 5. Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Üniversitenin Rumelihisarı’nda yer alan Kuzey Kampüsü içerisindeki Nafi Baba Binası’nda gerçekleşecek konferansta, 1980’lerden beri Türkiye’de Japonya çalışmaları alanında akademik çalışmalar yürüten 40 ismin bildiri sunması bekleniyor.

Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı

Boğaziçi Üniversitesi, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Rumelihisarı’nda yer alan Kuzey Kampüsü içerisindeki Nafi Baba Binası’nda düzenlenecek “Türkiye’de Japonya Çalışmaları 5. Konferansı” yarın başlayacak ve 8 Eylül'de sona erecek. 

Açılış konuşmasını Tokyo Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayashi Kayako’nun yapacağı konferansta; Japonya’nın Orta Asya ve Türk Tarihi uzmanı Prof. Dr. Komatso Hisao da konuşma yapacak. Konferansa 1980’lerden beri Türkiye’de Japonya çalışmaları konusunda akademi dünyasından 40 kişi ve 6 Japon profesörün sunacağı bildirilerle katkıda bulunması bekleniyor. 

Japonya araştırmalarının mirası kitaplaştırıldı

Genç akademisyenlerin Japon toplumunun felsefesinden antropolojisine, dilbilim ve çeviri karşılaştırmalarından ekonomi, uluslararası ilişkiler, edebiyat ve tarih alanlarına kadar uzanan kapsamlı incelemelerini içeren makalelerle önemli bir bilgi birikimi oluşturması sağlandı. Bu doğrultuda Türkiye’de Japonya Çalışmaları Konferansları’nda sunulan bildiriler üzerinden geliştirilen makaleler, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi tarafından kitaplaştırıldı. Yayınevi tarafından kitaplaştırılan makaleler arasında 2012’deki “Türkiye’de Japonya Çalışmaları Konferansı II”, 2016’daki “Türkiye’de Japonya Çalışmaları Konferansı III” ve 2019’daki “Türkiye’de Japonya Çalışmaları Konferansı IV” yer alıyor. 

ADVERTORIAL YAYIN

Kaynak: anka