(ANKARA) - Önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani davası sonrası tekrar gündem olan dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin; "Sayın Demirtaş, içerisinde AKP rejimiyle anlaşmalı bazı partililerinin de olduğu bir irade tarafından, yalan ve iftiralar manzumesiyle, 'dokunulmazlığın kaldırılması' maskesiyle tutsak edilmiştir" dedi.

Önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani davası sonrası tekrar gündem olan dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Bazı siyasetçilerin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kendisine iftira attığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu hukuksuz karara karşı çıkıyor olmanın yolunu,  Erdoğan'ı eleştirmekten korktukları için, "Kılıçdaroğlu dokunulmazlıkları kaldırdı" diyerek bulanları acıyarak izliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu Kobani davası ve dokunulmazlıkların ilişkilendirilmesine dair şunları belirtti:

Terör suçu dokunulmazlık kapsamında değildir. Ayrıca Sayın Demirtaş ve arkadaşlarının işlediği veya kendilerine isnat edilebilecek bir terör suçu da yoktur. Sayın Demirtaş savunmasında da vurguladığı üzere demokrasi ve barış savunucusudur. Hal böyleyken Sayın Demirtaş, içerisinde AKP rejimiyle anlaşmalı bazı partililerinin de olduğu bir irade tarafından, yalan ve iftiralar manzumesiyle, 'dokunulmazlığın kaldırılması' maskesiyle tutsak edilmiştir. Ve aynı irade hukuksuz, etik dışı, vicdansız bir yargılamayla bu tutsaklığı hükme bağlamıştır. Sayın Demirtaş’ı tutsak eden iradenin en önemli ismi Erdoğan’ın kendisidir. Sayın Demirtaş ve arkadaşlarının, kendi partileri içerisinde, kimilerinin her fırsatta göz kırptığı ve Erdoğan’ın öncüsü olduğu irade tarafından tutsak edilmelerine karşı tek başıma kalsam da mücadele edeceğim. Sayın Demirtaş'ı yalnız bırakanlardan olmayacağım. Van'da, Diyarbakır'da, Muş'ta, Samsun'da, Kayseri'de ve bütün Türkiye’de seçim dönemi ve öncesinde bana olan sevgiyi ve çok daha önemlisi demokrasiye ve adalete olan özlemi, inancı görmüş biriyim. Güzel ülkemizin varlığı ve geleceği için samimi bir şekilde siyaset yapan ve çalışan herkes için sonuna kadar mücadele ettim, ederim."

Özgür Özel, Ahmet Türk ile görüştü: “Halkın iradesini hiçe sayan kayyum politikasının karşısında olduğumuzun altını çizdik” Özgür Özel, Ahmet Türk ile görüştü: “Halkın iradesini hiçe sayan kayyum politikasının karşısında olduğumuzun altını çizdik”

 

Kaynak: anka